SCH

Újlaki Általános Iskola informatikaoktatás

Informatika tagozat és szakkörök a Funside Schoollal

Informatika az Újlakiban

A Funside Schoolban saját fejlesztésű, játékosított tananyagunkkal, fiatal, de felkészült oktatókkal, gyerekközpontú környezetben és a legmodernebb oktatási eszközökkel várunk! Az Újlakiban már 5. éve dolgozik csapatunk, ezalatt a teljes felső tagozat számára bevezettünk egy komplex informatikai képzést, amelyből a programhoz először csatlakozott évfolyam már sikeresen teljesítette a teljes 4 évet. A 2023/24-es tanévben elérhető tanfolyamokat lejjebb találja!

 

Csoportok

5. évfolyam

Idén is indul új csoport, heti 1 x 90 percben, az Újlakiban már bevált, változatlan tantervvel, szakköri formában, a 6. órát követően. Az órák időpontja: szerdánként 7-8. órában azaz 13:50-től 15:20-ig. Kezdés: október 18-i hét. Jelentkezés online, ide kattintva. Árak: lejjebb.

Nyílt órák: ha szeretnék kipróbálni a tanfolyamot, akkor az adott szakkör első órájára jelentkezzenek be az ingyenes próbalehetőségért! A jelentkezésért a Jelentkezés gombra kattintsanak vagy írjanak nekünk emailt a gyermek nevével, osztályával (pl. 5A) és a választott időponttal legkésőbb a tanfolyamot megelőző napon!

6. évfolyam

Idén is folytatódik az informatika tagozat, heti 1 x 90 percben, az eddigiekre épülő, folytatólagos tantervvel, de technikailag szakkör formában: ez annyit jelent, hogy az órák várhatóan a 6. órát követően lesznek megtartva, csütörtökönként a 7-8. órában, azaz 13:50-től 15:20-ig. A jelentkezést közvetlenül a Funside intézi.

  • Visszatérő tanulóinknak: a tanfolyam visszatérő tanulóink számára az iskolával korábban kötött megállapodás feltételeivel vehető igénybe. Kezdés: október 18-i hét. Jelentkezés online, ide kattintva.
  • Új tanulóinknak: Kezdés: október 18-i hét. Jelentkezés online, ide kattintva. Nyílt órák: ha szeretnék kipróbálni a tanfolyamot, akkor az adott szakkör első órájára jelentkezzenek be az ingyenes próbalehetőségért! A jelentkezésért a Jelentkezés gombra kattintsanak vagy írjanak nekünk emailt a gyermek nevével, osztályával (pl. 5A) és a választott időponttal legkésőbb a tanfolyamot megelőző napon! Árak: lejjebb.

7. évfolyam

Idén is folytatódik az informatika tagozat, heti 1 x 90 percben, az eddigiekre épülő, folytatólagos tantervvel, a rendes tanítási rendben (jelentkezés az iskolán keresztül). A tanfolyam már tart.

 


Modulok: miről szól a szakkörök komplex informatikai képzése?

A program tartalma három részből épül fel:

  1. Programozás
  2. Robotika
  3. Informatika (általános és mindennapi számítástechnikai készségek fejlesztése)

A tanévben a programozás és robotika témakörein van a hangsúly, ezt egészítjük ki általános digitális ismeretekkel. A tananyagok sorrendje az év során – különböző pedagógiai és technikai szempontoknak megfelelően – változatosan alakul; akár egy órán belül is megjelenhet több téma. A modulok így épülnek egymásra:

Az első év szakmai anyaga

1. Programozás

Az MIT által fejlesztett Scratch blokkalapú programozási környezetének segítségével a programozói logika felépítése, tudásuk mélyítése különböző izgalmas és változatos feladatok kapcsán. A Minecraft Education platformjának bevezetése, a felület megismerése, egyszerűbb akciók, játékmenetek tervezése és programozása.

2. Robotika

LEGO Education Spike Prime: ismerkedés a szettel, különböző modellek megépítése és életre keltése, önálló robot tervezéséhez és építéséhez szükséges készségek fejlesztése. Csapatmunka és kommunikáció fejlesztése, algoritmizálási készségek fejlesztése a blokkalapú programozási környezet használatával.

3. Informatika

Internetbiztonság: internet-etikett ismerete, kommentelés veszélyei, zaklatás (bullying) és védekezés ellene, adatvédelem a gyerekek által használt alkalmazások tekintetében. Projektbemutatók: önállóan / párokban tervezett, fejlesztett és megvalósított projektek bemutatása, a prezentáláshoz szükséges előadói készségek fejlesztéséért.

A második év szakmai anyaga

1. Programozás

Minecraft Education óráink során – a népszerű program oktatási változata által nyújtott lehetőségeket kihasználva – építési kihívásokat oldunk meg programozás segítségével. Kreatív módon sajátítjuk el a ciklusok, elágazások és változók használatát. A programozás mellett az egyes projektalapú órák során megjelennek természettudományos, pl: matematikai, kémiai, fizikai (azon belül hangsúlyosan és elektromosságtani) témák is. 

2. Robotika

A robotika foglalkozásokon a LEGO Education Spike Prime szettek segítségével az önálló munka is egyre nagyobb hangsúlyt kap. A projektfeladatok keretein belül a csapatoknak problémákat kell megoldaniuk: a folyamatot a tervezésétől kezdve, a kivitelezésen és tesztelési eljárásokon keresztül a programozásáig önállóan hajtják végre. 

3. Informatika

Multimédiás elemek készítése: képszerkesztő és rajzoló számítógépes (pl. Canva) és mobil alkalmazások megismerése, használatának elsajátítása. Prezentációkészítés: alkalmazások megismerése, használata. Prezentálás trükkjei, mitől lesz jó egy
előadás?

A harmadik év szakmai anyaga

1. Programozás

Minecraft Education Python haladó szintjén fokozatosan térünk át a blokk-alapú programozásról a szöveges programozásra, miközben a Minecraft játék ismert világát használjuk keretnek a programozási tudásunk bővítéséhez, mélyítéséhez. A modul során megismerkedünk a Python programozási nyelv alapjaival, a Minecraft projektek során pedig fizikai, matematikai és általános természettudományi ismeretet fejlesztő témákat is feldolgozunk. 

2. Robotika

Versenyszint: önálló robottervezés, célzott problémamegoldás projekt-alapú szemlélettel, terepasztalos projektek, összetett programozási feladatok. Saját építési útmutató készítése.

3. Informatika

Dokumentumkészítés: a komplex projektek (pl. robotika építési útmutatók készítése) prezentálásához összetett dokumentumok létrehozása. Információs társadalom, e-Világ: adatgyűjtés, információ keresése hatékonyan az interneten, keresőoldalak ismerete, talált információk szűrése (fake news). Internet- és adatbiztonság jelentése, védekezés koruknak megfelelően. Mobil applikációk: ismerete, biztonságos használata, előnyei és hátrányai, adatmegosztás és adatvédelem.

 

Árak (szakkörök)

Féléves hűségidővel, egyösszegű befizetéssel (őszi félév)

16 990 Ft / hó

Féléves díj: 67 960 Ft

Lehetséges a féléves tandíjat egy összegben is fizetni féléves hűségvállalással: ennek a díja 16 990 Ft-os, kedvezményes havi részletnek felel meg.

Az őszi félév 4 hónapból és 12 db 90 perces (tehát 24 tanórának megfelelő) alkalomból áll. A tavaszi félév 5 hónapból és 16 alkalomból fog állni. Féléves tanfolyami díj: 4 x 16 990 Ft = 67 960 Ft.


Havi részletekben történő fizetés esetén (öszi félév, 4 részlet)

19 990 Ft / hó

Féléves díj: 79 960 Ft

A tanfolyamok díja heti 1 x 90 perces foglalkozásokkal 19 990 Ft / fő / hó havi részletben fizetendő, függetlenül az adott hónapra eső alkalmak számától (ünnepnapok, iskolai szünetek).

Egy félév 4 hónapból és 12 db 90 perces (tehát 24 tanórának megfelelő) alkalomból áll. A tavaszi félév 5 hónapból és 16 alkalomból fog állni. Féléves tanfolyami díj: 4 x 19 990 Ft = 79 960 Ft.


Visszaugrás a navigációhoz