Robotika gyerekeknek

Építs és kódolj LEGO eszközökkel!

Alapinformációk

Heti 1x90 perc
16 alkalom / félév
Tanfolyam
2-4. és 5-8. évf. (helyszíni csoportok); 1-2., 3-5.,6-8. és 9-12. évf. (online csoportok)
R1 – R6
Hétköznap délután vagy szombat délelőtt
Funside School ÚjbudaBővebben
6-12 fős csoportokban (helyszíni csoportok); 2-4 fős csoportokban (online csoportok)
Magyar, Angol
Szeptember, február vagy becsatlakozás
Online jelentkezési lapon keresztül

Oktatás

Az robotikaoktatás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, aminek több oka is van: amellett, hogy nagyon izgalmas (ki ne szeretne Lego robotokat építeni?), aktívan hozzájárul olyan kulcsfontosságú készségek fejlesztéséhez, mind együttműködés és a csapatmunka, a projektszemléletű gondolkodás és a kreatív problémamegoldás. Vannak akik az építés miatt kedvelik jobban a robotikát és még maguk sem tudják, de a műszaki érdeklődésük kezd kibontakozni, de vannak akiket a játékos programozás része motivál legjobban.

Egymásra épülő féléves moduljaink során a LEGO Education által fejlesztett, egyre összetettebb robotprogramozási platformokat használjuk, kezdve a WeDo 2.0-val , majd a Boost és a Mindstorms következik. Tanfolyamunkat szakkör jelleggel, hétköznap délutáni és szombat délelőtti időpontokban tartjuk, heti 90 percben. Gyere el ingyenes nyílt óráinkra, hogy te is megtapasztald, milyen robotot programozni!

Kezdő szint alsó tagozatosok számára: R1 modul

Kezdő szint felső tagozatosok számára: R3 modul


Robotika modulok

Diákjaink tanulási útja egymásra épülő modulokból áll, amelyek során elsajátítják a robotprogramozás alapjait és eljuthatnak akár a nemzetközi diákversenyeken várt robotprogramozási szintekig, vagy mindezzel megalapozhatják programozási tanulmányaikat. Ha már tanultál robotikát, úgy akár a haladóbb szinteken is bekapcsolódhatsz egyéni szintfelmérést követően!

R1: Lego WeDo 2.0

A Lego Education népszerű WeDo 2.0 platformja már 7 éves kortól, írás és olvasás nélkül is képes bevezetni a gyerekeket a robotprogramozás világába. Egy félév alatt, 16 db 90 perces alkalom alatt 16 különböző projektet hajtunk végre, amelyek során a párokban dolgozó tanulók a való életből vett problémákat kell lemodellezniük és megoldaniuk Lego robotok megépítésén, majd tableten történő beprogramozásán keresztül. Az eleinte kötöttebb projekteket fokozatosan felváltják a több önálló gondolkodást és kreatív problémamegoldást igénylő, szabadabb projektek. A modul során a gyerekek megismerkednek a legfontosabb programozási alapfogalmakkal és megtanulják használni azokat a Lego saját blokk-alapú programozási platformján.

R2: Lego WeDo 2.0 haladó projektek & Lego Boost

Az R1 modult követő félévben ismét a WeDo 2.0-s eszközökkel kezdünk és az első órák során némi ismétlés mellett az eddigieknél összetettebb, haladó projekteket oldunk meg, magasabb szintű programozással, majd áttérünk a Lego legújabb robotprogramozási platformjára, a Lego Boost-ra (amely fent, a bal oldali képen is látható). A Lego programozásra oktató kínálatának legújabb darabja a WeDo platformnál mind építésben, mind programozásban is komplexebb és több lehetőséget nyújt, de ugyanolyan játékos és szórakoztató! 

R3: Lego Mindstorms haladó robotika 1. félév

Az R3 modul első félévében bevezetjük tanulóinkat a haladó robotprogramozásba, amelyhez a Lego Mindstorms EV3 kifejezetten oktatásra készült változatát és az EV3 programnyelvet használjuk. Tanulóink kis csoportokban dolgoznak és összesen 16 alkalmon át hajtanak végre haladó robotika projekteket. Az R3 modul ideális belépő szint felső tagozatosok számára; kisebb gyermekeknek az R1/R2 modulok elvégzése után ajánljuk.

R4: Lego Mindstorms haladó robotika 2. félév

Az R3 modul folytatása a szintén féléves R4 modul, amely során a Mindstorms EV3 programozásába mélyülünk el 16 darab további, haladóbb szintű projekt során.

R 5-6: Nemzetközi versenyek

Haladó robotprogramozóink jelentkezhetnek az egy teljes iskolai tanévet átölelő R5-R6 modulpárra, amely során az egész csoport együtt dolgozik egy nemzetközi robotprogramozási verseny aktuális kihívásainak teljesítésén a Lego Mindstorms platformjának használatával.

Robotika angolul

Kezdő szintű robotika modulunk angol nyelvű változata. (Fontos: az angol nyelvű R1 modul a magyar R1 modul megegyező tartalmú, angol nyelven oktatott változata, nem nyelvtanfolyam. A képzésen való részvételhez legalább B1 szintű angoltudás szükséges.)

Becsatlakozás programozásra

A robotika tanulmányok kiváló alapot nyújtanak a programozó tanulmányokhoz is. Bármelyik robotika modult követően, új félév kezdetekor lehetőség van váltani programozó modulra is, szintnek és életkornak megfelelően. Bővebben a programozó tanfolyamokról…

Órarendek

A 2020/21-es tanév tavaszi félében becsatlakozásra választható csoportok (becsatlakozás: február 8-i héttől):

Informatika tanfolyamok
  • 09:00 - 10:30
  • 10:45 - 12:15
Jelmagyarázat
Ez a csoport betelt
Új Újonnan induló csoport


Funside School a gyermekek szemén keresztül

Árak

Havi részletekben történő fizetés esetén

16 990 Ft / hó

Féléves díj: 84 950 Ft

Az informatika tanfolyamok díja heti 1 x 90 perces foglalkozásokkal 16 990 Ft / fő / hó havi részletben fizetendő, függetlenül az adott hónapra eső alkalmak számától (ünnepnapok, iskolai szünetek). 

Egy félév 5 hónapból és 16 db 90 perces (tehát 32 tanórának megfelelő) alkalomból áll. Féléves tanfolyami díj: 5 x 16 990 Ft = 84 950 Ft. Regisztrációs díj (egyszeri díj új tanulók esetében): 5000 Ft.

Féléves hűségidővel, egyösszegű befizetéssel

14 990 Ft / hó

Féléves díj: 74 950 Ft

Lehetőség van a féléves tandíjat egy összegben is fizetni féléves hűségvállalással: ennek a díja 14 990 Ft-os, kedvezményes havi részletnek felel meg.

Egy félév 5 hónapból és 16 db 90 perces (tehát 32 tanórának megfelelő) alkalomból áll. Féléves tanfolyami díj: 5 x 14 990 Ft = 74 950 Ft. Regisztrációs díj (egyszeri díj új tanulók esetében): 5000 Ft.


Bővebben az árakról és kedvezményekről...

Jelentkezés

Jelentkezés

Visszaugrás a navigációhoz