Programozás gyerekeknek

Alkoss számítógépes játékokat kóddal!

Alapinformációk

Heti 1x90 perc
16 alkalom / félév
Tanfolyam
2-4., 5-8., 9-12. évf.
P1 – P4
Hétköznap délután vagy szombat délelőtt
Funside School ÚjbudaBővebben
Funside School BudaBővebben
6-12 fős csoportokban
Magyar, Angol
Szeptember, február vagy becsatlakozás
Online vagy budapesti központunkban Bővebben

Oktatás

Amellett, hogy a programozás napjaink egyik hiányszakmája, gyakorlása számos olyan készséget is fejleszt, amely tanulóink előnyére válhat később – még akkor is, ha nem informatikai területen helyezkedik majd el – úgy mint az logikus gondolkodás, a problémamegoldás vagy az önálló tudásépítés. A gyermekeknek és fiataloknak szóló programozás-oktatásban a Funside School abban nyújt mást, hogy az élményközpontú oktatást reális és valódi elvárásokkal párosítjuk. Amellett, hogy tanulóink jól érzik magukat óráinkon, célunk, hogy belátható időn belül elsajátítsák a blokk-alapú programozást és használható tudást szerezzenek, amelyben megtalálhatják a saját érdeklődési köreiknek megfelelő területet, hogy mindez motiválja őket a további fejlődésre.

Legyen szó bármelyik tantárgyunkról, saját tanmeneteinket átszövi a gamifikáció (játékosított oktatás) filozófiája, amely nem csak kiváló ösztönző eszköz a gyermekek számára, hanem lehetővé teszi, hogy a szülők is folyamatosan nyomon követhessék a kurzus előre haladását, amelyet egy játékos online felületen osztunk meg hétről hétre. Gondosan kiválasztott és felkészített, fiatal tanári csapatunk, valamint az élményalapú oktatásban szerzett 10 éves tapasztatunk a biztosíték a minőségre. Tanfolyamunkat szakkör jelleggel, hétköznap délutáni és szombat délelőtti időpontokban tartjuk, heti 90 percben. Gyere el ingyenes nyílt óráinkra, hogy te is megtapasztald, mit jelent a Funside-nál kódolást tanulni!

Alsó tagozat

Az általános iskola 2-4. évfolyamaira járó tanulóink a Scratch programmal indulva, összesen 3 félév alatt (P1, P1+, P2 modulok) teljesítik az ún. blokk-alapú programozás elsajátítását, majd a P3 modul során fokozatosan térnek át a szöveg-alapú programozásra, amíg el nem jutnak a JavaScript programozási nyelvig (P3+ és P4 modulok). A P1 modul megkezdéséhez magabiztos írástudás és billentyűzethasználat szükséges, ezért fiatalabb (az 1. osztályt kezdő) tanulók számára a Programozás alapozó (korábbi nevén Digitális alapozó) képzésünket ajánljuk, amely kifejezetten ennek a korosztálynak készült (bővebben).

Felső tagozat

Azok, akik a felső tagozatosként (általános iskola 5-8. évfolyamok) kezdik meg Funside School-os tanulmányaikat, de még nem tanultak programozni korábban, szintén a Scratch programmal indulnak, de gyorsabb tempóban haladva, összesen két félév alatt (P1, P2 modulok) teljesítik a blokk-alapú programozás elsajátítását, majd egy félév alatt a blokk-alapú programozásból a szövegalapú programozásba való átmenetet (P3 modul). Ezt követően, a P4 modullal folytatva már több különböző programozási nyelvbe is belekóstolhatnak. Ha már tanultál korábban is programozni, de nem tudod milyen szinten állsz, gyere el hozzánk ingyenes nyílt napra és felmérjük a szintedet!

Középiskola

Legújabb, “Programozás gimiseknek (PG)” modulunk kifejezetten a középiskolás korosztály számára készült belépő szint, amely a CodeCombat programozási környezetbe és a JavaScript programozási nyelvbe vezeti be tanulóinkat, ahol akár előképzettség nélkül, szöveg-alapú programozással fejleszthetnek számítógépes játékokat és fejleszthetik tovább programozói tudásukat.


Programozás modulok

Programozó diákjaink tanulási útja egymásra épülő modulokból áll, amelyek során elsajátítják a programozás alapjait és eljuthatnak a legnépszerűbb programozási nyelvek magabiztos használatáig. Ha már tanultál programozni, úgy akár a haladóbb szinteken is bekapcsolódhatsz az egyéni szintfelmérést követően!

P1

Kezdő programozó modulunk a játékos blokk-alapú programozás alapjaiba vezetnek be az amerikai MIT egyetem által fejlesztett, népszerű Scratch platform használatával. A félév során tanulóink többek között tanulnak az algoritmizálásról, a ciklusokról és a feltételes utasításokról, valamint egy-egy különleges órán a hardver alapjaival is megismerkedhetnek, amikor Raspberry Pi-alapú miniszámítógépet építenek és utána az általuk összerakott számítógépen programozhatnak!

P1+

Általános iskolai tanulóink esetében, amíg a felső tagozatos tanulóunk 2 félév alatt járják végig a blokk-alapú programozási ismerteket a Scratch használatával, addig alsó tagozatos tanulóink számára – a programozáshoz szükséges matematikai alapok megszilárdítása miatt – a P1+ modul jelent átvezetést az emeltebb szintű P2 modulba.

P2

A P2 modul a blokk-alapú programozás befejező szintje, összetett, több alkalmon átívelő, izgalmas projektekkel és a Scratch platform által nyújtott lehetőségek átfogó kihasználásával. A szint végére tanulóink önállóan képesek komplex játékokat programozni, kész programokat kreatívan átalakítani és összetett problémákat önállóan megoldani Scratch programozási nyelven.

P3

Általános iskolások számára ez a szint jelenti az átvezetést a blokk-alapú programozásból a szöveg-alapú programozásba: a félév során tanulóink megismerik azt, hogy mi mindenre lehetnek képesek a komplexebb kódolásra való áttéréssel, elkezdenek megismerkedni a JavaScript programozási nyelvvel.

P3+

A P3+ egy átvezető modul azok számára, akik már alsó tagozatos korban eljutnak a P3 modulig, így ők a korosztálynak megfelelő tempóban, összesen nem egy, hanem két félév alatt teljesítik a blokk-alapú programozásból a szövegalapú programozásba való átmenetet, és az ahhoz szükséges matematika koncepciók elsajátítását. (Mivel felső tagozatos tanulóink ezeket addigra már megtanulták, így nekik a P3 után egyből a P4 modul követezik.)

P4

P4 modulunk során haladó tanulóink többféle programozási nyelvbe és környezetbe is belekóstolhatnak: a JavaScript mellett alapszintű, webes HTML-programozást, valamint Androidos mobilapplikáció programozást is tanulunk.

Szakosodás

A P4 elvégzését követően tanulóink érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak különböző tanulási utak közül: különböző haladó szintű moduljaink során a programfejlesztés, a webfejlesztés vagy éppen a mobilapplikáció-fejlesztés világába enged betekintést.

Programozás angolul

Kezdő szintű programozó modulunk már angol nyelven is elérhető! (Fontos: az angol nyelvű P1 modul a magyar P1 megegyező tartalmú, angol nyelven oktatott változata, nem nyelvtanfolyam. A képzésen való részvételhez legalább B1 szintű angoltudás szükséges.)

Órarendek

Jelenleg ezekbe a csoportokba lehet becsatlakozni:

Informatika tanfolyamok
 • 15:00 - 16:30
 • 10:45 - 12:15
 • 15:00 - 16:30
 • 09:00 - 10:30
 • 16:45 - 18:15
 • 09:00 - 10:30
 • 15:00 - 16:30
 • 10:45 - 12:15
 • 15:00 - 16:30
 • 15:00 - 16:30
Jelmagyarázat
Ez a csoport betelt
Új Újonnan induló csoport


Jelenleg ezekbe a csoportokba lehet becsatlakozni:

Informatika tanfolyamok
Robotika ("R2") modul
2 - 4. osztály
 • 09:00 - 10:30
 • 10:45 - 12:15
Jelmagyarázat
Ez a csoport betelt
Új Újonnan induló csoport


Funside School a gyermekek szemén keresztül

Jelentkezés

A 2019/20 tavaszi félév kezdete: február 3. A jelentkezés már elkezdődött és legkésőbb az adott csoport indulásáig tart, a szabad helyek függvényében. (Február 3-at követően, a már folyamatban lévő csoportokba ingyenes egyéni szintfelmérést követően lehet becsatlakozni, a szabad helyek függvényében.)

Ár: 15 000,- Ft / fő / hó fix havidíj (magyar nyelvű tanfolyam esetén)

Bővebben az árakról és kedvezményekről...

Visszaugrás a navigációhoz