Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Programozó tanfolyam

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Programozó tanfolyam

Programozás gyerekeknek a Funside Schoolban

Élményalapú programozás foglalkozások, 8-tól 17 éves korig, a Funside School Szent Gellért téri központjában, iskola utáni időpontokban.

Alapinformációk

Heti 1x90 perc
16 alkalom / félév
Tanfolyam
2-4., 5-8., 9-12. évf.
P1 – P4
Hétköznap délután vagy szombat délelőtt
Funside School ÚjbudaBővebben
8-17
6-12 fős csoportokban
Magyar, Angol
Szeptember, február vagy becsatlakozás
Online vagy budapesti központunkban Bővebben

Oktatás

Amellett, hogy a programozás napjaink egyik hiányszakmája, gyakorlása számos olyan készséget is fejleszt, amely tanulóink előnyére válhat később – még akkor is, ha nem informatikai területen helyezkedik majd el – úgy mint az logikus gondolkodás, a problémamegoldás vagy az önálló tudásépítés. A gyermekeknek és fiataloknak szóló programozás-oktatásban a Funside School abban más, hogy az élményközpontú oktatást reális és valódi elvárásokkal párosítjuk. Amellett, hogy tanulóink jól érzik magukat óráinkon, célunk, hogy belátható időn belül elsajátítsák a blokk-alapú programozást és használható tudást szerezzenek, amelyben megtalálhatják a saját érdeklődési köreiknek megfelelő területet, hogy mindez motiválja őket a további fejlődésre.

Legyen szó bármelyik tantárgyunkról, saját tanmeneteinket átszövi a gamifikáció (játékosított oktatás) filozófiája, amely nem csak kiváló ösztönző eszköz a gyermekek számára, hanem lehetővé teszi, hogy a szülők is folyamatosan nyomon követhessék a kurzus előre haladását, amelyet egy játékos online felületen és csoportjaink saját blogján osztunk meg hétről hétre. Gondosan kiválasztott és felkészített, fiatal tanári csapatunk, valamint az élményalapú oktatásban szerzett 10 éves tapasztatunk a biztosíték a minőségre. Tanfolyamunkat szakkör jelleggel, hétköznap délutáni és szombat délelőtti időpontokban tartjuk, heti 90 percben. Gyere el ingyenes nyílt óráinkra, hogy te is megtapasztald, mit jelent a Funside-nál kódolást tanulni!


Programozás modulok

Programozó diákjaink tanulási útja egymásra épülő modulokból áll, amelyek során elsajátítják a programozás alapjait és eljuthatnak a legnépszerűbb programozási nyelvek magabiztos használatáig. Ha már tanultál programozni, úgy akár a haladóbb szinteken is bekapcsolódhatsz az egyéni szintfelmérést követően!

P1

Kezdő programozó modulunk a játékos blokk-alapú programozás alapjaiba vezetnek be az amerikai MIT egyetem által fejlesztett, népszerű Scratch platform használatával. A félév során tanulóink többek között tanulnak az algoritmizálásról, a ciklusokról és a feltételes utasításokról, valamint egy-egy különleges órán a hardver alapjaival is megismerkedhetnek, amikor Raspberry Pi-alapú miniszámítógépet építenek és utána az általuk összerakott számítógépen programozhatnak!

P1 angolul

Kezdő szintű programozó modulunk 2018 februárjától angol nyelven is elérhető! (Fontos: az angol nyelvű P1 modul a magyar P1 megegyező tartalmú, angol nyelven oktatott változata, nem nyelvtanfolyam. A képzésen való részvételhez legalább B1 szintű angoltudás szükséges.)

P1+

Általános iskolai tanulóink esetében, amíg a felső tagozatos tanulóunk 2 félév alatt járják végig a blokk-alapú programozási ismerteket a Scratch használatával, addig alsó tagozatos tanulóink számára – a programozáshoz szükséges matematikai alapok megszilárdítása miatt – a P1+ modul jelent átvezetést az emeltebb szintű P2 modulba.

P2

A P2 modul a blokk-alapú programozás befejező szintje, összetett, több alkalmon átívelő, izgalmas projektekkel és a Scratch platform által nyújtott lehetőségek átfogó kihasználásával. A szint végére tanulóink önállóan képesek komplex játékokat programozni, kész programokat kreatívan átalakítani és összetett problémákat önállóan megoldani Scratch programozási nyelven.

P3

Általános iskolások számára ez a szint jelenti az átvezetést a blokk-alapú programozásból a szöveg-alapú programozásba: a félév során tanulóink megismerik azt, hogy mi mindenre lehetnek képesek a komplexebb kódolásra való áttéréssel, elkezdenek megismerkedni a JavaScript programozási nyelvvel. Középiskolás tanulóink számára a P3 modul a belépő szintet jelenti.

Szakosodás

A P3 elvégzését követően tanulóink érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak különböző tanulási utak közül: különböző haladó szintű moduljaink során a programfejlesztés, a webfejlesztés vagy éppen a mobilapplikáció-fejlesztés világába enged betekintést.

Órarendek

2019 februárjában induló vagy folyamatban lévő – de becsatlakozásra alkalmas – csoportjaink:

Informatika tanfolyamok
Robotika 1 („R1”) modul (LEGO WeDo), 2-4. osztály
 • 15:00 - 16:30Új
 • 10:45 - 12:15Új
Robotika 3 („R3”) modul (LEGO Spike), 2-4. osztály
 • 15:00 - 16:30
 • 09:00 - 10:30
Robotika 3 („R3”) modul (LEGO Spike), 5-7 osztály
 • 16:45 - 18:15Új
Digitális alapozó 1 („DA1”) modul, 1. osztály
 • 16:45 - 18:15Új
 • 16:45 - 18:15Új
Programozás 1 („P1”) modul, 2-4. osztály
 • 16:45 - 18:15Új
 • 09:00 - 10:30Új
Programozás 1 („P1”) modul, 5-8. osztály
 • 15:00 - 16:30Új
 • 15:00 - 16:30Új
Programozás 2 („P2”) modul, 2-4. osztály
 • 10:45 - 12:15
Programozás 2 („P2”) modul, 5-8. osztály
Programozás 3 („P3”) modul, 3-6. osztály
Programozás 3 („P3”) modul, 5-8. osztály
 • 15:00 - 16:30
 • 15:00 - 16:30
Digitális világ („DV1”) modul, 5-8. osztály (ÚJ)
 • 16:45 - 18:15Új
 • 15:00 - 16:30Új
Jelmagyarázat
Ez a csoport betelt
Új Újonnan induló csoportFunside School a gyermekek szemén keresztül

Jelentkezés

A 2019/20 őszi félév kezdete: szeptember 16. Jelentkezni június 3-tól lehet, legkésőbb az adott csoport indulásáig, a szabad helyek függvényében. (Szeptember 16-ot követően, a már folyamatban lévő csoportokba ingyenes egyéni szintfelmérést követően lehet becsatlakozni, a szabad helyek függvényében.)

Ár: 15 000,- Ft / fő / hó fix havidíj (magyar nyelvű tanfolyam esetén)

Bővebben az árakról és kedvezményekről...

Visszaugrás a navigációhoz