Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Internetbiztonsági tréning szülőknek

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Internetbiztonsági tréning szülőknek

Hogyan teremtsünk biztonságos online környezetet gyermekeinknek? Hogyan neveljünk tudatos digitális polgárokat? A Funside saját fejlesztésű, nagysikerű 8 alkalmas szülői felkészítő programja a mindennapi gyakorlatban alkalmazható neveléslélektani és technológiai eszközöket ad a szülőknek. Az interaktív, kis csoportos órákat gyermekpszichológus és informatikai szakértő tartja.

Alapinformációk

Hétvégén 1x6+1x7 óra
Egy hétvége
Tanfolyam
Szülők
Funside School ÚjbudaBővebben
6-12 fős csoportokban
Magyar
Online vagy budapesti központunkban Bővebben

Oktatás

Mikor áll készen egy gyerek az okostelefon használatára? Mikor engedjem meg gyermekemnek, hogy közösségi médiát használjon? Hogyan ismerjük fel az online zaklatást? A 21. század digitális környezete a rengeteg előny mellett újfajta kihívások elé is állítja a szülőket. Hiába születnek a digitális világba a mai gyerekek – akik látszólag ügyesebben is használnak egyes technikai eszközöket, mint a legtöbb felnőtt –, az emberi kapcsolatok terén segítségre, tanításra van szükségük. Fontos, hogy biztonságos online környezetet teremtsünk otthon, és hogy felkészítsük gyermekeinket a digitális világ kihívásaira, bármilyen környezetben is használják majd annak lehetőségeit.

8 témát feldolgozó tréningünk során (amelyről a sajtóban is olvashatott itt és ittgyermekpszichológusunkkal megvizsgáljuk, hogy a folyamatos szülői megfigyelés vagy a segítő mentorálás szolgálja-e jobban gyermekeink eligazodását a digitális világban, hogy miként lehetünk empatikusak az interneten és hogyan válhatunk magunk is tudatos, tech-pozitív szülőkké. A tréning résztvevői a mindennapokban használható megoldásokat, recepteket kapnak, legyen szó arról, hogy a gyermek túl sokat használja a mobilt, vagy arról, hogy chatszobában fenyegetik az osztálytársai. Informatikai szakértőink segítségével konkrét technikai tudást nyújtunk a résztvevőknek: közösen megismerjük, telepítjük, és a gyakorlatban használjuk is a legmodernebb szoftvereket és vírusirtókat, személyes igényeinkre szabjuk a közösségi média felületein található beállításokat, megismerkedünk a tudatos okostelefon-használattal. Óráink interaktívak, a szülők oktatóinkkal és egymással is megbeszélhetik saját tapasztalataikat. A tréning során a résztvevők saját eszközeiket is használhatják.


A tréning témái

A tréning összesen nyolc, 4 neveléslélektani és 4 technológiai témát dolgoz fel. Alkalmainkat úgy terveztük meg, hogy az interaktív, szakmai órák mellett kérdésekre, közös megbeszélésre is legyen idő a foglalkozások végén. (A tematika sorrendje a tanfolyamon belül a lenti tervtől eltérhet.

A soron következő internetbiztonsági tanfolyamok időpontjai lejjebb görgetve tekinthetőek meg. 

1. téma: Mentorálás és monitorozás 1. (Pszichológia 1.)

Hogyan teremtsünk biztonságos online környezetet gyermekünknek otthon? Hogyan határozzuk meg a digitális térre és eszközökre vonatkozó otthoni szabályokat? Mik a technológia gyorsan változó világának hatásai a gyerekekre nézve? Hogyan neveljünk jó digitális polgárt?

2. téma: Mentorálás és monitorozás 2. (Pszichológia 2.)

Mikor áll készen a gyermek az okostelefon használatára? Milyen programokat, alkalmazásokat engedjünk használni? Hogyan határozzuk meg a digitális térre és eszközökre vonatkozó az otthoni szabályokat? Milyen hatással vannak a szülők digitális szokásai a gyerekekre?

3. téma: Operációs rendszerek és okostelefonok (Technológia 1.)

Mik az online világ fő veszélyei és hogyan tudjuk megvédeni a család digitális eszközeit? Milyen beállításokra, programokra van szükség? Hogyan válasszunk biztonságos jelszót? Hogyan keressünk hatékonyan az interneten és oldjunk meg problémákat akár külső segítség nélkül is? Honnan tudjuk, hogy egy webhely biztonságos-e? Mi az a tűzfal és hogyan működik?

4. téma: Szülői felügyelet alkalmazások (Technológia 2.)

Hogyan tudjuk a nem kívánt tartalmakat kiszűrni számítógépen, okostelefonon vagy más eszközökön? Mik azok a szülői felügyelet alkalmazások, mire képesek és hogyan kell használni őket?

5. téma: A közösségi média lélektana (Pszichológia 3.)

Hogyan nő fel egy gyermek a közösségi média világában és hogyan segíthet neki a szülő? Mi az a netikett és miért érdemes betartani? Hogyan viselkedjünk a közösségi médiában, hogyan oldjunk meg konfliktusokat? Mik a fotók megosztásának szabályai? Miben más a facebookos, mint az iskolai kommunikáció? Hogyan szűrjük ki az álhíreket?

6. téma: Közösségi média: tippek és trükkök (Technológia 3.)

Ki férhet hozzá az adataimhoz a Facebookon? Ki láthatja a fotóimat és ki tudja meg a fizikai helyzetemet? Hogyan alakíthatom mindezt a biztonsági és adatvédelmi beállítások segítségével? Hogyan tilthatunk le kéretlen tartalmakat és hogyan blokkolhatunk egyes személyeket? Mik a Snapchat és az Instagram legfontosabb biztonsági beállításai?

7. téma: Adathalász levelek, kémprogramok, vírusok – és az ellenszerek (Technológia 4.)

Hogyan válasszunk és telepítsünk megbízható vírusirtó programot? Mit tegyünk, ha már bekövetkezett a baj? Hogyan védekezzünk az átverések ellen? Hogyan ismerjük fel az adathalász emaileket?

8. téma: Internetes zaklatás (cyberbullying), túlzott internethasználat és más problémák (Pszichológia 4.)

Hogyan ismerhető fel az internetes zaklatás? Hogyan tudjuk megelőzni és mit tegyünk, ha bekövetkezett? Mikor túl sok az internetezés? Kik a legveszélyeztetettebbek? Mit és hogyan tegyünk ellene?

Következő időpontok

Pillanatnyilag nincs workshop időpont meghirdetve, de hamarosan jönnek újabb témáink! Ha nem szeretne lemaradni a következő időpontokról, iratkozzon fel workshop hírlevelünkre itt:

* szükséges
43772

Ár: 39 000,- Ft (4+4 témát feldolgozó tanfolyam; Funside School-os szülőknek 10% kedvezmény)

Bővebben az árakról és kedvezményekről...

Visszaugrás a navigációhoz