Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Internetbiztonsági tanfolyam szülőknek

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Internetbiztonsági tanfolyam szülőknek

Hogyan teremtsünk biztonságos online környezetet gyermekeinknek? Hogyan neveljünk tudatos digitális polgárokat? A Funside saját fejlesztésű, 8 alkalmas szülői felkészítő programja a mindennapi gyakorlatban alkalmazható neveléslélektani és technológiai eszközöket ad a szülőknek. Az órákat gyermekpszichológus és informatikai szakértő tartja.

Alapinformációk

Heti 1x90 perc
8 alkalom
Tanfolyam
Szülők
Hétköznap 18:30-20:00
Funside School ÚjbudaBővebben
nincs
6-12 fős csoportokban
Magyar
Szeptember
Online vagy budapesti központunkban Bővebben

Oktatás

Mikor áll készen egy gyerek az okostelefon használatára? Mikor engedjem meg gyermekemnek, hogy közösségi médiát használjon? Hogyan ismerjük fel az online zaklatást? A 21. század digitális környezete a rengeteg előny mellett újfajta kihívások elé is állítja a szülőket. Hiába születnek a digitális világba a mai gyerekek – akik látszólag ügyesebben is használnak egyes technikai eszközöket, mint a legtöbb felnőtt –, az emberi kapcsolatok terén segítségre, tanításra van szükségük. Fontos, hogy biztonságos online környezetet teremtsünk otthon, és hogy felkészítsünk gyermekeinket a digitális világ kihívásaira, bármilyen környezetben is használják majd annak lehetőségeit.

8 alkalmas tanfolyamunkon gyermekpszichológusunkkal megvizsgáljuk, hogy a folyamatos szülői megfigyelés vagy a segítő mentorálás szolgálja-e jobban gyermekeink eligazodását a digitális világban, hogy miként lehetünk empatikusak az interneten és hogyan válhatunk magunk is tudatos, tech-pozitív szülőkké. A tanfolyam résztvevői a mindennapokban használható megoldásokat, recepteket kapnak, legyen szó arról, hogy a gyermek túl sokat használja a mobilt, vagy arról, hogy chatszobában fenyegetik az osztálytársai. Informatikai szakértőink segítségével konkrét technikai tudást nyújtunk a résztvevőknek: közösen megismerjük, telepítjük, és a gyakorlatban használjuk is a legmodernebb szoftvereket és vírusirtókat, személyes igényeinkre szabjuk a közösségi média felületein található beállításokat, megismerkedünk a tudatos okostelefon-használattal. Óráink interaktívak, a szülők oktatóinkkal és egymással is megbeszélhetik saját tapasztalataikat. A tanfolyam során a résztvevők akár a saját eszközeiket is használhatják!


A tanfolyam témái

A tanfolyam összesen 8 alkalomból áll (4 neveléslélektani, 4 technológiai foglalkozás). A minden alkalommal 60 perces interaktív óra után mindig további 30 perc áll rendelkezésre kérdésekre, megbeszélésre. Az órákat szerdánként 18:30-kor kezdjük (az óra 19:30-kor, a kérdés-válasz workshop pedig 20:00 órakor ér véget), majd további hét egymást követő héten át azonos időpontban találkozik a csoport. A tavaszi tanfolyamunk már elindult, őszi csoportijainkra itt lehet elő-regisztrálni! Az elő-regisztráció semmilyen kötelezettséggel nem jár. (A tematika sorrendje a tanfolyamon belül a lenti tervtől eltérhet.

1. alkalom: Mentorálás és monitorozás 1. (Pszichológia 1.)

Hogyan teremtsünk biztonságos online környezetet gyermekünknek otthon? Hogyan határozzuk meg a digitális térre és eszközökre vonatkozó otthoni szabályokat? Mik a technológia gyorsan változó világának hatásai a gyerekekre nézve? Hogyan neveljünk jó digitális polgárt?

2. alkalom: Mentorálás és monitorozás 2. (Pszichológia 2.)

Mikor áll készen a gyermek az okostelefon használatára? Milyen programokat, alkalmazásokat engedjünk használni? Hogyan határozzuk meg a digitális térre és eszközökre vonatkozó az otthoni szabályokat? Milyen hatással vannak a szülők digitális szokásai a gyerekekre?

3. alkalom: Operációs rendszerek és okostelefonok (Technológia 1.)

Mik az online világ fő veszélyei és hogyan tudjuk megvédeni a család digitális eszközeit? Milyen beállításokra, programokra van szükség? Hogyan válasszunk biztonságos jelszót? Hogyan keressünk hatékonyan az interneten és oldjunk meg problémákat akár külső segítség nélkül is? Honnan tudjuk, hogy egy webhely biztonságos-e? Mi az a tűzfal és hogyan működik?

4. alkalom: Szülőifelügyelet-alkalmazások (Technológia 2.)

Hogyan tudjuk a nem kívánt tartalmakat kiszűrni számítógépen, okostelefonon vagy más eszközökön? Mik azok a szülőifelügyelet-alkalmazások, mire képesek és hogyan kell használni őket?

5. alkalom: A közösségi média lélektana (Pszichológia 3.)

Hogyan nő fel egy gyermek a közösségi média világában és hogyan segíthet neki a szülő? Mi az a netikett és miért érdemes betartani? Hogyan viselkedjünk a közösségi médiában, hogyan oldjunk meg konfliktusokat? Mik a fotók megosztásának szabályai? Miben más a facebookos, mint az iskolai kommunikáció? Hogyan szűrjük ki az álhíreket?

6. alkalom: Közösségi média: tippek és trükkök (Technológia 3.)

Ki férhet hozzá az adataimhoz a Facebookon? Ki láthatja a fotóimat és ki tudja meg a fizikai helyzetemet? Hogyan alakíthatom mindezt a biztonsági és adatvédelmi beállítások segítségével? Hogyan tilthatunk le kéretlen tartalmakat és hogyan blokkolhatunk egyes személyeket? Mik a Snapchat és az Instagram legfontosabb biztonsági beállításai?

7. alkalom: Adathalász levelek, kémprogramok, vírusok – és az ellenszerek (Technológia 4.)

Hogyan válasszunk és telepítsünk megbízható vírusirtó programot? Mit tegyünk, ha már bekövetkezett a baj? Hogyan védekezzünk az átverések ellen? Hogyan ismerjük fel az adathalász emaileket?

8. alkalom: Internetes zaklatás (cyberbullying), túlzott internethasználat és más problémák (Pszichológia 4.)

Hogyan ismerhető fel az internetes zaklatás? Hogyan tudjuk megelőzni és mit tegyünk, ha bekövetkezett? Mikor túl sok az internetezés? Kik a legveszélyeztetettebbek? Mit és hogyan tegyünk ellene?

Órarendek

Jelentkezés

A következő 8 alkalmas tanfolyamok októbertől indulnak (ezekre itt lehet elő-regisztrálni. (Az elő-regisztráció semmilyen kötelezettséggel nem jár.)

Ár: 39 000,- Ft (2 hónap, összesen 8 alkalom; Funside School-os szülőknek 10% kedvezmény)

Bővebben az árakról és kedvezményekről...

Visszaugrás a navigációhoz