Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Programozás alapozó (korábban: Digitális alapozó) tanfolyam

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Programozás alapozó (korábban: Digitális alapozó) tanfolyam

Bevezetés a programozásba 1. osztályosoknak

Digitális alapozó képzés a Funside School budapesti helyszínein, iskola utáni időpontokban.

Alapinformációk

Heti 1x90 perc
16 alkalom / félév
Tanfolyam
1. évf.
D1 – D2
Hétköznap délután vagy szombat délelőtt
Funside School ÚjbudaBővebben
Funside School BudaBővebben
4-8 fős csoportokban
Magyar
Szeptember, február vagy becsatlakozás
Online vagy budapesti központunkban Bővebben

Oktatás

A digitális írástudásba és a programozásba való játékos bevezetés már egész kis korban, 7-8 évesen is elkezdődhet, de a gyermekek még ilyenkor gyakran nem rendelkeznek azokkal a készségekkel, amelyek a programozó tanfolyamok esetében már szükségesek. Ide tartozik például a billentyűzet, az egér és az operációs rendszerek magabiztos használata. Alapozó képzésünket pont azoknak a gyermekeknek hoztuk létre, akiket érdekel a programozás, de még nem állnak készen arra, hogy laptopon vagy asztali számítógépen tanuljanak. Kurzusunk rendkívül játékos és gyerekbarát módon vezet be a kódolásba: már az első órákon saját játékokat programozunk, amelyekkel a gyerekek játszani is tudnak, de mindezt a kezdetekben tableteket használva, babzsákokon ülve tesszük, fokozatosan térve át az asztali számítógépekre.

Ebben a tanfolyamban még nem támaszkodunk jelentősen az írás és olvasás használatára, így azoknak a gyermekeknek is ideális, akik a tanfolyammal párhuzamosan kezdik meg az iskolai első osztályt. A két féléves tanfolyam végére a gyermek felkészült arra, hogy megkezdje a P1-es szintű programozó tanfolyamunkat! Az alapozó kurzust azoknak is ajánljuk, akiket elsősorban nem a programozás, hanem a készségszerű számítógéphasználat elsajátítása érdekel.


Progamozás alapozó modulok

Diákjaink tanulási útja kettő darab, egyenként féléves egymásra épülő modulokból áll, amelynek végére felkészítjük őket a P1 szintű programozás tanfolyamba való becsatlakozásra.

D1

Az első félévében az informatika alapjaiba vezetünk be, nagyon játékos módon! A félév során többek között használjuk a kifejezetten tabletre készült Scratch Jr játékos programozó platformot (ezáltal megismerkedünk a blokk-alapú programozás alapjaival), továbbá fejlesztjük a programozáshoz szükséges logikai és matematikai kompetenciákat, valamint elkezdjük a laptopra való átállás folyamatát az egér- és billentyűzethasználat gyakorlásával, és természetesen sok-sok játékkal!

D2

A második félév során a magabiztos laptop-használat elsajátításán van a hangsúly. Megtanulunk billentyűzetet, egeret és touchpadet használni, megismerkedünk a számítógép alapvető funkcióival, böngésző és internet-használattal. Ezalatt tovább haladunk a programozással is, tanulunk az algoritmizálásról és elkezdünk felkészülni a Scratch programozó platform használatára is.

Becsatlakozás programozásra

A digitális alapozó tanfolyamot követően P1-es szinten lehet folytatni a programozó tanulmányokat! Bővebben a programozó tanfolyamokról…

Órarendek

Jelenleg ezekbe a csoportokba lehet becsatlakozni:

Informatika tanfolyamok
 • 15:00 - 16:30
 • 10:45 - 12:15
 • 15:00 - 16:30
 • 09:00 - 10:30
 • 16:45 - 18:15
 • 09:00 - 10:30
 • 15:00 - 16:30
 • 10:45 - 12:15
 • 15:00 - 16:30
 • 15:00 - 16:30
Jelmagyarázat
Ez a csoport betelt
Új Újonnan induló csoport


Jelenleg ezekbe a csoportokba lehet becsatlakozni:

Informatika tanfolyamok
Robotika ("R2") modul
2 - 4. osztály
 • 09:00 - 10:30
 • 10:45 - 12:15
Jelmagyarázat
Ez a csoport betelt
Új Újonnan induló csoport


Funside School a gyermekek szemén keresztül

Jelentkezés

A 2019/20 tavaszi félév kezdete: február 3. A jelentkezés már elkezdődött és legkésőbb az adott csoport indulásáig tart, a szabad helyek függvényében. (Február 3-at követően, a már folyamatban lévő csoportokba ingyenes egyéni szintfelmérést követően lehet becsatlakozni, a szabad helyek függvényében.)

Ár: 15 000,- Ft / fő / hó fix havidíj

Bővebben az árakról és kedvezményekről...

Visszaugrás a navigációhoz