Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Robotika napközis nyári tábor: LEGO Mindstorms

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Robotika napközis nyári tábor: LEGO Mindstorms

Haladó robotika LEGO Mindstorms-zal

Találj megoldást kiemelt kreativitást igénylő robotprogramozási kihívásokra a Funside Budapest táborában, a Szent Gellért téren.

Alapinformációk

Napközis nyári tábor
4, 7, Bővebben
8-17 óráig (érkezés 8-9 óra között; a programok vége: 16-17 óra között)
Funside Budapest Gellért térBővebben
8-13
4-8 fős csoportokban
5 táborozóra jut 1 tanár Bővebben
Háromszori étkezés, speciális menü rendelhető Bővebben
SZÉP kártya felhasználható Bővebben
Online vagy budapesti központunkban Bővebben

Oktatás

Szint: haladó (előképzettséget igényel*)

A Funside Budapest haladó szintű robotika táborában a LEGO Education tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai fejlődést is elősegítő robotprogramozási szettjének kihívásaira kell megoldást találniuk táborozóinknak. A Robotika: LEGO Mindstorms tábor során 5 különböző projektet veszünk végig, melyek közben robotokat építünk, motorokat irányítunk és összegezzük a szenzorok által begyűjtött adatokat, hogy megoldást találjunk a játékosan komoly feladatokra.

A LEGO Mindstorms eszközök blokk-alapú programkódolással instruálhatóak, a turnus végén pedig már egészen komplex algoritmusokra is szükség lesz, hogy az instrukciók egyben a megoldást is jelentsék. Ettől persze nem kell megijedni, felkészült tanáraink személye és saját fejlesztésű tanmenetünk a garancia arra, hogy táborozóink is képesek legyenek kreatívan és kritikusan gondolkodva, önerőből megfelelni a kihívásoknak.

* 2018-ban bemutatkozó új foglalkozásunkat haladó robotika tanulóinknak ajánljuk: olyan táborozóinknak, akik tanultak már robotikát korábban (legalább egy évet szakkör formájában) és szeretnék továbbfejleszteni tudásukat kreatív és izgalmas módon!

Miért érdemes robotikát tanulni?

 

1. Bevezetés az algoritmikus gondolkodásba

A robotika foglalkozásokon a gyermekek úgy ismerkedhetnek meg a programozás alapjaival, hogy közben még nem kell valódi programozási nyelveket ismerniük. 

2. Kézzelfogható eredmény

A robotika foglalkozások során munkájuknak fizikailag is látható, kézzelfogható eredménye van, így a kisebb gyermekek a tanulás során maguk is láthatják mit hoztak létre, amely sikerélményhez vezet. 

3. Csoportmunka és gyakorlatias tanulás

A hét folyamán a vezetett projektektől fokozatosan jutunk el a nagyobb kreativitást igénylő, önálló megoldások kidolgozását elősegítő feladatokig, miközben a páros munka során fejlődik a gyerekek együttműködési készsége.

Fotók: LEGO Education

Így telt a 2018-as tábor

Játékok és szabadidős programok

LEGO Mindstorms

Jelentkezés

Ez a foglalkozás az idei évben nem választható. Az idén választható foglalkozások listáját itt találja!

Visszaugrás a navigációhoz