„Mit kell hozni?” és más gyakori kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)

Itt található – a teljesség igénye nélkül – néhány olyan kérdés, amelyet gyakran kérdeznek meg tőlünk szülők vagy táborozók. Mindez csak tájékoztató jellegű: táborozóinknak 2-3 héttel a választott turnusuk előtt egy mindenre kiterjedő információs emailt küldünk, amiben minden – az elindulást megelőzően is fontos – tudnivalót részletesen leírunk (pl. érkezési és indulási időpontok, megközelítés, hogyan pakoljunk a táborba indulás előtt, mikor érdemes telefonálni a táborozónak stb.).

Ha a nem találják meg a választ saját kérdésükre lejjebb, úgy keressenek minket bizalommal elérhetőségeinken!

Kérdések és válaszok

Kattintson a megtekinteni kívánt kérdésre a gyorsabb navigálás érdekében!

1. Mit kell hozni a táborba? Hány napra érdemes pakolni? Van lehetőség ruhát mosni a táborban?
2. Mit ne hozzunk a táborba? Van-e értékmegőrző?
3. Mit lehet venni a tábor területén található büfében?
4. Mennyi időre küldjem táborozni gyermekemet?
5. Hogyan osztják be a gyermekeket csoportokba (a délutáni programok során) és a szobákban?
6. Meglátogathatom-e gyermekemet a táborban? Mi történik, ha a gyermekemnek honvágya van?
7. Tudok-e beszélni a tábor vezetőivel a táborozás ideje alatt?
8. Mikor érdemes hívni a gyermekeket a táborban?
9. Két turnus közötti váltás idejében mit csinálnak a hosszú turnusra maradó táborozók?
10. Mi a teendő, ha nincs TAJ száma a táborozónak (külföldi gyermek)?
11. Mi történik ha a gyermek betegség miatt nem tud részt venni a táborban?
12. Mi történik, ha egy adott tábor nem indul el?
13. Lehet-e az előzőleg választott foglalkozáson változtatni?
14. Mi történik, ha egy foglalkozást vagy programot rossz időjárás miatt nem lehet megtartani?
15. Mit jelent, hogy a tábor hivatalos nyelve magyar és angol?
16. A tábor közelében van nyaralónk. Lehet-e a részt venni a balatoni táborban napközis jelleggel (ottalvás nélkül)?

1. Mit kell hozni a táborba? Hány napra érdemes pakolni? Van lehetőség ruhát mosni a táborban?

Feltétlenül szükséges (minden táborozónk számára):
– Hét napnyi váltóruha, ebben: kényelmes „játszós” ruha (ami nem baj, ha koszos lesz), minimum 2 fürdőruha/fürdőnadrág, pizsama, papucs.
– Mosás: amennyiben két vagy több hétre marad táborozónk, úgy is érdemes egy hétre pakolnia, mert a táborban természetesen lehetőség van a ruhák mosására. A mosandó ruhákat összegyűjtjük és magát a mosógépi mosást csapatunk tagjai végzik, nem a gyerekek. Kérjük, hogy lehetőség szerint a ruhadarabok címkéjébe írják bele a gyermek nevét vagy monogramját!
– Tisztálkodás: egy darab törölköző a zuhanyzáshoz és egy darab a strandra; tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, fésű, igény szerint hajszárító.
– Rossz időre: hosszú nadrág, pulóver, zárt cipő, esőkabát!
– Hőség esetére: a kánikulát és az UV-védelmet rendkívül komolyan vesszük a táborban, ezért kötelező minden táborozónk számára naptej használta a déli órákban, valamint – amennyiben az országos tiszti főorvos hőségriadót rendel el – a táborban is kötelezővé tesszük sapka (baseball sapka, szalmakalap vagy bármely más fejet védő sapka) használatát a szabadban, a déli órákban, a napszúrás elkerülése érdekében (kiváltképpen vonatkozik ez a sport- és tenisztáborosokra). Ezért kérjük, mindenképpen hozzon magával a gyermek sapkát! A táborozás során természetesen folyamatosan biztosítunk megfelelő mennyiségű ivóvizet táborozóink számára, mind házon belül, mind a szabadban egyaránt.

Lehet hozni, de nem kötelező:
– Lehet biciklit is hozni a táborba, amelyek zárt tárolása is biztosított. A táborban a biciklik kizárólag kerékpáros bukósisakkal használhatóak, így azt se felejtsék otthon!
– Az estékre szúnyogriasztó, igény szerint elemlámpa.

Valamint a választott tábornak megfelelően hozzál:

Angol, anyanyelvi angol, német, magyar, tanulásfejlesztés vagy pályaválasztási táborba:
1 db vonalas füzet és íróeszköz (minden mást mi biztosítunk)

Tánc-, sport- vagy amerikai sportok táborába:
Kényelmes sportruházat, rövidnadrág, póló és zárt sportcipő.

Tenisztáborba:
Kényelmes sportruházat, rövidnadrág, póló, zárt sportcipő, valamint teniszütőt. Amennyiben a táborozónak nincs saját ütője, a táborban díjmentesen biztosítunk ütőt. (Ez irányú igényt kérjük előre jelezni.)

Szörftáborba:
Ajánlott több váltás fürdőruha és extra törölköző, mert sokat lesznek a vízben. Hűvösebb idő esetén a neoprén ruhát mi biztosítjuk.

Lovastáborba:
Hosszú nadrág és keménytalpú, zárt cipő, valamint széldzseki/esőkabát (kötelező)! A lovaglás során lovagló sisak (kobak) viselése kötelező – van sajátod hozd el, de ha nincs az sem gond, mi biztosítunk számodra!

Golftáborba:
A golfpályán sportosan elegáns viselet ajánlott (galléros póló, térd alá érő short, valamint kényelmes, zárt sportcipő).

Médiatáborba:
Feltétlenül szükséges saját fényképezőgép, mert a gyermek saját gépén fogjuk megtanítani neki a profik trükkjeit, hogy később is tudja majd alkalmazni azokat. Nem szükséges professzionális tudású gépet hozni: bármilyen digitális fényképezőgép megfelelő, beleértve a legegyszerűbb kompakt gépeket is (mobiltelefon nem ér!). Fontos: ne felejtsék otthon a fényképezőgéphez való memóriakártyát, adatkábelt és elemet/akkumulátort sem!

Zenetáborba:
Saját hangszered, amelynek őrzése biztosított. Kivételt képez a zongora (tudjuk, hogy azt nehéz lenne elhozni magaddal), ezért azt mi biztosítjuk.

Kézműves, színjátszás vagy DJ táborba:
Ezeken a foglalkozásokon minden eszközt mi biztosítunk, nem kell hozni semmit!

2. Mit ne hozzunk a táborba? Van-e értékmegőrző?

Mit ne hozzunk a táborba?
– Romlandó élelmiszert
– Gördeszkát, görkorcsolyát, rollert és más hasonló közlekedési eszközt.
– Ágynemű-huzatot nem szükséges hozni, mert azt minden táborozónk számára biztosítjuk.
– Orvosi igazolást nem szükséges hozni.

Értékmegőrző:
Mobiltelefont, más elektronikai eszközöket vagy értékes tárgyakat nem javasolt, de nem is tiltott hozni a táborba, azonban a tábor szervezői nem vállalnak felelősséget a táborba hozott értékekért. A gyermekek minden értéket kizárólag saját felelősségre hozhatnak a táborba, de az értékek megóvására díjmentes értékmegőrzőt működtetünk, amely a gyerekek rendelkezésére áll a büfé teljes nyitvatartási idejében.

3. A büfé kínálata:

A büfében szendvicsek és péksütemények, üdítőitalok, fagylalt és kisebb édességek, valamint táboros emléktárgyak kaphatóak. Emellett táborozóinkat természetesen folyamatosan ellátjuk ivóvízzel, valamint – szintén térítésmentesen – biztosítunk napközben gyümölcsöt is a gyermekeknek.

Értékmegőrző:
A gyermekek értékeinek megóvására a tábori irodában (Bázis), annak nyitvatartási idejében díjmentes értékmegőrzőt működik, ahol táborozóink korlátlanul leadhatják megőrzésre értékeiket.

4. Mennyi időre küldjem táborozni gyermekemet?

Időtartamot nem szeretünk általánosságban javasolni, mivel mindenki a saját gyermekét ismeri a legjobban, így tudja azt, hogy mennyire önálló, hogy bírja a szülőktől való távollétet. Amennyiben gyermeke volt már ottalvós táborban és nem okoz neki gondot hosszabb időt szülők nélkül tölteni, úgy az egy hetet meghaladó táborozás sem jelenthet gondot. Sok táborozónk választ hosszú turnust (két egybefüggő hét), de egyre többen maradnak három vagy több hétre is, így hétről hétre ismerős arcokkal találkoznak és egy igazi közösség részévé válhatnak. A Funside Balaton táborokban rengeteg lehetőség várja a gyermekeket és fiatalokat, több hétre érkező táborozóink több mint 100-féle lehetséges táborkombináció közül választhatnak, valamint hétről hétre más délutáni és esti programokat vonultatunk fel a minél változatosabb időtöltés érdekében.

5. Hogyan osztják be a gyermekeket a csoportokba (a délutáni programok során) és a szobákban?

Szobabeosztás:
Nem és kor szerint osztjuk szobákra táborozóinkat, így egy szobában csak azonos nemű és azonos korú (maximum 2 év különbséggel, azaz egy szobán belül pl. 10-től 12-ig) táborozókat helyezünk el. Ez azt jelenti, hogy egy szobában vannak pl. 8-9 éves fiúk, külön szobákban a 8-9 éves lányok, külön szobákban a 10-11 éves fiúk, külön szobákban a 10-11 éves lányok, és így tovább egészen a 16-17 éves korú táborozókig. Amennyiben táborozónk testvérével, barátaival, osztálytársaival együtt érkezik és szeretnének egy szobába kerülni, úgy kérjük, hogy a jelentkezési lapon írják meg azoknak nevét, akikkel egy szobában szeretnének lakni. Amennyiben ez a fenti feltételekkel sem ellentétes és az ágyak számának is megfelel (2014-ben 2, 3, 4 és 5 ágyas szobáink vannak) úgy igyekszünk ennek mindig eleget tenni.

Csoportbeosztás:
A délutáni és esti szabadidős programok fő szervező egysége a dupla csoport, amely kettő 8 fős csoportból áll össze: pl. egy 12-13 éves fiúkból és egy 12-13 éves lányokból álló csoport alkot egy dupla csoportot. Minden csoport saját csoportvezető tanárral rendelkezik – aki az egész tábor folyamán a csoporttal van –  így egy dupla csoportra két csoportvezető tanár is jut. A legtöbb délutáni és esti programra ilyen csoportokban mennek táborozóink, de vannak olyan programok is, amelyeken egyénileg lehet részt venni. A 8 fős csoportok a szobabeosztás alapján alakulnak ki. A szobabeosztásból adódóan a csoportok mindig korban azonosak (maximum két év eltérés lehet a csoporton belül). A csoportvezetőkön kívül a táborban velünk dolgoznak vezetőink, orvostanhallgatónk, fotósaink, valamint gyakorló tanáraink és önkéntes segítőink is, így a táborban a gyermek-felnőtt arány sosem rosszabb, mint 5:1-hez, azaz minden 5 táborozóra jut egy tanár.

6. Meglátogathatom-e gyermekemet a táborban? Mi történik, ha a gyermekemnek honvágya van?

Általános látogatás:
A gyermekek látogatására természetesen van lehetőség a táborozás folyamán, de ezt inkább a több hétre érkező gyerekek esetében ajánljuk. Minden esetben kérjük, hogy előzetesen jelezzék várható érkezésüket. A hosszú turnus (két egybefüggő hét) folyamán javasolt látogatási idő: a hetek közötti szombat délután 15:00 és 20:00 között. (Külső személy látogatása – beleértve hozzátartozókat vagy bármilyen kísérőt – nem terjedhet ki a tábor szervezett programjain való részvételre.)

Első táborozók látogatása, esetleges honvágy kezelése:
Kisebb gyermekek – illetve olyan táborozók esetében, akik először töltenek egybefüggően több napot szüleiktől távol – előfordulhat, hogy az első egy-két napon honvágyat éreznek. Ez teljesen normális reakció az esetükben, amelynek kezelésére tanári csapatunk teljes mértékben felkészült. Amennyiben egy táborozónknál a legcsekélyebb letörtséget, szomorúságot is észleljük, azon nyomban cselekszünk. A szülőkkel felvesszük a kapcsolatot, viszont minden esetben kérjük őket, hogy legyenek szívesek tapasztalt csoportvezetőinkre és a táborvezetőkre bízni a problémát, és ne hívják fel közvetlenül gyermeküket, táborvezetőink folyamatos tájékoztatást adnak a szülőknek. A honvágy legcsekélyebb jeleinél a gyermekre még több figyelem irányul, mint általában: folyamatos szórakoztatással, kedvcsinálással megmutatjuk, hogy miből maradt volna ki, ha nem csatlakozott volna a Funside közösséghez. Ez idő alatt – az általános vélekedéssel ellentétben – nem javasolt a gyermek látogatása vagy a gyakori telefonhívások, mert azok nem enyhítik, hanem éppen hogy növelik a honvágyat, valamint lényegesen megnehezítik a táborozónak a gyermekcsoportba való beilleszkedését és azt, hogy a gyermek jól érezze magát a táborban. Ez idő alatt pedagógusaink kitartóan dolgoznak azon, hogy minden gyermek megkapja a kellő figyelmet táborunkban és minél jobban érezze magát a közösségben. Amennyiben szeretne többet megtudni az első táborozással járó élményekről és tapasztalatokról, forduljon hozzánk bizalommal!

7. Tudok-e beszélni a tábor vezetőivel a táborozás ideje alatt?

Táborvezetőink mindig szíves rendelkezésükre állnak. Kapcsolat…

8. Mikor érdemes hívni a gyermekeket a táborban?

A táborban két külön telefonszámot is fenntartunk kifejezetten arra a célra, hogy a szülők ezeken a számokon beszélhessenek gyermekükkel a táborozás ideje alatt. Kifejezetten hasznos ez azért, mert a gyermeknek nem javasolt saját mobiltelefont hoznia a táborba, illetve ha mégis hoz, javasolt azt leadni az értékmegőrzőbe a programok ideje alatt. A telefonálást a foglalkozások ideje alatt nem javasoljuk. A pontos időpontokról és a táborozók hívására fenntartott tábori telefonszámokról a turnus kezdete előtt 2-3 héttel kiküldött tájékoztató emailben adunk részletes tájékoztatást.

9. Két turnus közötti váltás idejében mit csinálnak a hosszú turnusra maradó táborozók?

A két vagy több egybefüggő hetet választó táborozóink a turnusok közti – szombat délutántól másnap délig tartó időszakot is – a táborban töltik, ahol nekik külön programokat szervezünk. Ezek jellegükben kevésbé aktív programok, mint a hét közben zajló szabadidős tevékenységek, mert tapasztalatunk szerint a gyerekek is elfáradnak a hét során és vágynak a két hét között egy nyugodtabb napra, amikor pihenhetnek, strandolhatnak, beszélgethetnek, játszhatnak (mozi est, társas, twister, activity, kártya stb.). Mivel tanárainknak is kell biztosítanunk lehetőséget egy kis pihenésre, így előfordulhat, hogy ez idő alatt nem szokásos csoportvezetőjük, hanem egy őt helyettesítő csoportvezető tanár felügyel a gyermekekre. Vasárnap délelőtt – az új táborozók megérkezésétől számítva – ismét maximum sebességgel pörög tovább a tábori élet!

10. Mi a teendő, ha nincs TAJ száma a táborozónak (külföldi gyermek)?

Amennyiben a táborozó nem rendelkezik érvényes magyar társadalombiztosítási kártyával (TAJ kártya), de rendelkezik érvényes Európai egészségbiztosítási kártyával, akkor kérjük ezt a kártyát – vagy annak fénymásolatát – hozzák el a táborba. Amennyiben a táborozó TAJ kártyával és Európai egészségbiztosítási kártyával sem rendelkezik, akkor feltétlenül szükséges a gyermek nevére, a táborozás teljes idejére kiterjedő utasbiztosítást kötni. Ha a gyermek sem érvényes TAJ, sem érvényes Európai egészségbiztosítási kártyával, sem utasbiztosítással nem rendelkezik, akkor a táborozásban nem vehet részt. Mindezen felül a tábor díja magában foglalja az Uniqa biztosító által nyújtott kiegészítő baleset-biztosítást (ez azonban nem terjed ki a sürgősségi ellátásra, éppen ezért fontos az érvénes TAJ kártya, Európai egészségbiztosítási kártya vagy utasbiztosítás megléte).

Amennyiben a táborozó nem rendelkezik TAJ számmal, úgy a jelentkezéskor az online jelentkezési lap TAJ szám mezőjébe „0”-t célszerű írni!

11. Mi történik ha a gyermek betegség miatt nem tud részt venni a táborban?

Amennyiben a táborozó a táborozást megelőzően vagy a táborozás közben beteg lesz, vagy más okból nem tud részt venni a turnusban, a Táborszervezők mindent megtesznek, hogy a táborozót a legkevesebb veszteség érje, illetve a turnust másik turnusra cserélhesse. A helyszín bérlése, az étkezés, ill. más előre felmerülő, lemondás esetén vissza nem nyerhető költségek miatt a turnus díjának visszatérítésére csak az alábbi feltételekkel van mód. A turnus díjának maradéktalan visszatérítésére a turnus kezdete előtti hétfőig, majd hétfőtől péntekig a turnus díjának 80%-os visszatérítésére van lehetőség. A turnus kezdete előtti péntektől való lemondás illetve a turnus kezdetén való meg nem jelenés esetében a Szülő kérheti a turnus részleges (de maximum 50%-os) visszatérítését. Amennyiben a táborozó a táborozást a turnus megkezdését követően hagyja el, úgy semmilyen visszatérítésre nincs mód. A visszatérítés mértékét a helyzettől és időponttól függően a táborvezetők határozzák meg. Abban az esetben, ha a tábor kezdete előtt a táborozó helyét egy másik táborozó betölti a teljes tábordíj visszatérítésére is lehetőség van.

12. Mi történik, ha egy adott tábor nem indul el?

Táboraink hagyományosan telt házzal és túljelentkezéssel indulnak el, így egy teljes turnus vagy tábor elmaradásától nem kell félni. Bár ritkán történik ilyen, de előfordulhat azonban, hogy egy adott foglalkozásra, egy adott turnusban, esetleg éppen a táborozó szintjének megfelelő csoportban, nem gyűlik össze elég jelentkező, és emiatt a foglalkozást vagy csak a foglalkozás egy adott csoportját nem tudjuk elindítani. Ennek az előfordulási esélye rendkívül alacsony, de ha mégis megtörténik, akkor természetesen időben előre tájékoztatjuk erről az érintett táborozókat. Ilyenkor három lehetőség van: a táborozó választhat másik foglalkozást vagy választhat másik turnust, amelyben indul a kiválasztott foglalkozás. Ha egyik megoldás sem megfelelő, akkor a teljes tábori díjat visszatérítjük.

13. Lehet-e az előzőleg választott foglalkozáson változtatni?

A jelentkezésnél választott foglalkozásokon való változtatást a tábor kezdete előtt bármikor lehet kérni, de minden esetben a táborvezetőkkel kell egyeztetni, mert előfordulhat, hogy az újonnan választott foglalkozáson már nincsen szabad hely. A változtatás igényét kérjük írásban is (emailben) jelezni. Amennyiben a táborozó az első nap után, vagy akár a hosszú turnus felénél szeretné a következő heti foglalkozásának változtatását kérni, arra is megvan a lehetősége – a szabad helyek függvényében – de a táborvezetők minden ilyen változtatásnál is a szülők jóváhagyását fogják kérni.

14. Mi történik, ha egy foglalkozást vagy programot rossz időjárás miatt nem lehet megtartani?

Általános szabály:
Legtöbb foglalkozásunk – ideértve nyelvi és oktató-, valamint művészeti táborainkat – rossz időben is megtarthatóak, hiszen ehhez táborhelyünkön kellő belső térrel rendelkezünk. A délutáni és esti programok egy része bent is megtartható, egy részük azonban nem. Több napi rossz idő esetén a kinti programokat más – hasonlóan szórakoztató, de fedett térben is megtartható – programokra cseréljük, illetve a lehetőségeknek megfelelően mindent megteszünk, hogy az adott hét legfontosabb programjai (ilyen pl. az aquapark vagy a kalandpark) ne maradjanak el, és ennek érdekében – amennyiben szükséges – változtatunk az adott turnus előre meghirdetett napirendjén is. A rossz időjárás minden táborozó és táborszervező közös ellensége, de sajnos garanciát mi sem vállalhatunk a napsütéses időjárásra, így a tábor díjának visszatérítésére rossz időjárás miatt nincs mód.

Sport-, amerikai sportok, golf- és tenisztáboraink esetében:
Amennyiben rossz idő miatt kénytelenek vagyunk egy-egy foglalkozást elhalasztani, úgy törekszünk rá, hogy azokat részben vagy egészében be tudjuk pótolni, illetve ideiglenesen más sportfoglalkozásra cserélni. Más foglalkozásra való teljes (egész turnusra szóló) váltásra is van lehetőség, de csak a következő esetekben: amennyiben egyrészt tartósan fennáll a rossz idő, amely következtében több napon keresztül is lehetetlen a foglalkozások megtartása vagy pótlása, másrészt pedig az óhajtott cserefoglalkozáson még van szabad hely. Továbbá nyomatékosan kérjük sportfoglalkozásokat választó táborozóinkat, hogy hozzanak magukkal baseball sapkát az órákra, mert a kánikula legalább akkora veszélyeket rejt magában, mint a hideg idő.

Lovastáborunk esetében:
A lovasfoglalkozásokat hűvösebb időben, illetve enyhe szitálás esetén is megtartjuk. Ezért kérjük, hogy a lovastábort választó táborozóink feltétlenül hozzanak magukkal hosszú nadrágot, illetve széldzsekit vagy esőkabátot. Amennyiben ezt elmulasztják, úgy rossz időben az egészségük megóvása érdekében nem engedjük részt venni a lovas foglalkozásokon. Ez esetben pótlásra nincsen lehetőség.

Szörftáborunk esetében:
A szörffoglalkozásokat hűvösebb időben, illetve enyhe szitálás esetén is megtartjuk, amennyiben ezt a strandon dolgozó vízimentők – az esetleges viharjelzés folyamatos figyelése mellett – engedélyezik. Ebben az esetben táborozóink számára neoprén öltözetet biztosítunk a szörfözéshez. Amennyiben ideiglenesen teljes szélcsend áll fenn, úgy addig oktatóink a parton tartanak elméleti oktatást.

15. Mit jelent, hogy a tábor hivatalos nyelve magyar és angol?

Általában:
A Funside Balaton tábor a nagy nemzetközi érdeklődésre tekintettel teljesen kétnyelvű. Minden programot magyarul és angolul is elmagyarázunk, valamint minden kiírást angolra is lefordítunk. Fontos, hogy minden külföldi táborozónknak vagy magyarul, vagy angolul kell tudnia egy olyan alap szinten kommunikálni, hogyha bármilyen problémája van, azt meg tudja beszélni a csoportvezetőjével, valamint megértse a szabályokat, programokat és tökéletesen otthon és biztonságban érezhesse magát a tábor ideje alatt. (Csapatunk tagjai között vannak némettanárok is, ezért megoldást jelent a nyelvi akadályok leküzdésére, ha valaki németül jól beszél, de azért angolul is tud legalább egy nagyon alap szinten.)

A választott foglalkozások esetében:
A nyelvórákon a tanár mindig az adott nyelven kommunikál, tehát például angolórán angolul és németórán németül. A többi foglalkozás kétnyelvű, például egy teniszcsoportban az edző magyarul és angolul is elmagyarázza a feladatot, játékot. Van azonban néhány táborunk, amelyben nem megoldható a kétnyelvűség, ezért csak magyar táborozóink számára indulnak: ilyen a színjátszás, a média (alap és haladó), a tanulásfejlesztés és a pályaválasztási tábor.

16. A tábor közelében van nyaralónk. Lehet-e a részt venni a balatoni táborban napközis jelleggel (ottalvás nélkül)?

Balatoni táborunkban nincs lehetőség napközis jelleggel való részvételre. Ennek elsősorban pedagógiai okai vannak: azok a gyermekek, akiket szüleik reggelente hoznak és esténként elvisznek a táborból, egyrészt az esti programok egy részéről lemaradnak, másrészt nem alszanak egy szobában csapatuk többi tagjával. Ez utóbbi azért lényeges, mert a gyermekek általában este, közvetlenül a lefekvés előtt beszélik meg a nap eseményeit és ha a csapat egy tagja ebből kimarad, úgy a többi gyermek – bár akaratlanul – de gyakran nem tekinti őket a csapat teljes értékű tagjának. Így ez akadályozza a gyermeknek a közösségbe való integrációját és emiatt nem fogja jól érezni magát a táborban. Számunkra alapvetően fontos, hogy minden táborozónk ugyanabban az élményben részesüljön, ne csak annak egy szeletét kapja. Ez a szabály esetében kivételt nem tudunk tenni.

Táborunkban amúgy sok kisebb (7 és 10 év közötti) gyermek is megfordul, akik kor szerint bontott csoportban táboroznak, így természetesen ők sincsenek egyedül korosztályukban. A táborozás során lehetőség van a gyermekek látogatására is (bővebben). Javasoljuk, hogy gyermekeiket ismerve döntsék el, hogy elég érettek-e ahhoz, hogy szülők nélkül töltsenek egy teljes hetet. Amennyiben igen, úgy nagyon szívesen látjuk őket a táborban, ellenkező esetben lehet, hogy érdemes várni egy további évet. Amennyiben a döntéshez bármilyen segítséget tudunk nyújtani, vagy bármilyen kérdésük lenne a táborral kapcsolatban, úgy természetesen keressenek minket bizalommal.

Nem találta meg a választ kérdésére? Keressen minket bizalommal!

Visszaugrás a navigációhoz