term ID:
term ID HU:
$parentcategory_ID:16
$parentcategory_ID:16

current_CAT_ID:18
current_CAT_ID_HU:18

child cat ID:19
post ID:39641
prefixedcategory_
BALBUD
OptionID: 42881

Szakmaiság, személyiség, közösség – így válogatjuk össze a nyár legjobb csapatát

Szakmaiság, személyiség, közösség – így válogatjuk össze a nyár legjobb csapatát

Évről-évre élesebb verseny eredményeként alakul ki az ezernyi gyermeknek végtelen élményt biztosítani képes Funside csapat – most bemutatjuk a kiválasztás nem mindennapi folyamatát.

Javában zajlik a 2018-as Funside csapat tanárainak, edzőinek és programszervező szakembereinek kiválasztása, amit a gondos szigor és kritikus szakmaiság mellett – a Funside értékeihez hűen – leginkább a jókedv jellemez. Szükség is van a következetességre, mert ahogy eddig is, a 2018-as Funside táborokban is a visszatérő tanárok alkotják majd a stáb magját, ugyanakkor idén is komoly verseny folyik az egyre bővülő csapat nyitott pozícióiért.

Nem véletlen ez egy olyan tábor esetében, amely évről-évre dönti meg saját rekordjait: 2018-ban a Funside Balaton 1250 fős táborozói kapacitásnak már több mint felét, 669 helyet a jelentkezés elindításától számított első 24 órában foglaltak le! Tavaly ez a szám 313, 2016-ban pedig 125 volt. A töretlen fejlődésnek több oka is van, de az egyik legnagyobb húzóerővel bíró tényező kétségtelenül maga a Funside csapat.

 

Kiválasztási folyamatunk egy 25 pontot tartalmazó kérdéssorral kezdődik, amit minden jelentkező kitölt. Ebben ugyanúgy találhatóak szakmai és motivációs kérdések, mint ahogy megjelölendő minden olyan referencia is, amely érdemben kapcsolódik a Funside táboraiban betöltendő munkakörhöz. Több tucat szakma képviselői versengenek a pozíciókért – jelentkeznek hozzánk az ország legkiválóbb egyetemeiről érkező, naprakész tudással felvértezett fiatalok, sokrétű gyakorlati tapasztalattal rendelkező, sokat megélt szakemberek, vagy épp a Funside élményt még gyerekként megélő korábbi táborozók is, miközben sokan külföldről találják meg táborainkat és jelentkeznek Funside csapattagnak.

A kérdőívek alapján kiválasztott legjobb pályázók gyakorlati képességeit úgynevezett csoportos válogatókon vizsgáljuk. Ilyenkor 20-25 jelentkező úgy ad számot szakmai tudásáról, mutatja meg személyiségét, szociális talpraesettségét és pedagógiai készségeit, hogy önmaga is gyerekké válik, hiszen a foglalkozásokat végigjátszva nem csak vezetőként, de táborozóként is szerephez jut. A csoportos válogatókat minden alkalommal a Funside táborok vezetői, Kittka Eszter és András tartják, a Funside csapatban sok éve velük dolgozó segítőikkel.

Az egész napos program a jelentkezők által hozott ismerkedési játékokkal kezdődnek, melyek végén nem maradhat el a Funside saját és jól bevált játéka sem. Ezt követően a csoportokra osztott jelentkezők egymásnak tartják meg saját szakmai foglalkozásaikat, melyekben – aktív megfigyelőként – szintén részt vesz a Funside csapat egy-egy tagja. A napot rendszerint egy különleges drámajáték zárja, amelyből rendkívül pontosan kiolvasható, hogy ki mennyire kreatív, korlátolja- vagy felszabadítja-e a munkához rendelt keretrendszer, hogy milyen szerepet vesz fel csapatmunka közben, vagy épp hogy mennyire tudja a közösség érdekeit sajátjai elé helyezni.

A nap során formálódó munkakapcsolatok alapján legjobbaknak ítélt jelentkezőket ezt követően Eszter és András személyes beszélgetésre hívják, ahol minden további kérdésüket és elvárásukat megosztják velük. A közel 500 jelentkező közül az interjúk végére kiválasztott mintegy 40 új csapattag végül többnapos felkészítő tréningen, orientáción vesz részt, ahol a Funside módszer minden elméleti és gyakorlati elemét elsajátítják. Szükséges is – hozott készségeik mellé – a Funside értékeivel is felvértezni az új csapattagokat, hiszen ők azok, akik a gyerekek felügyelőiként kiemelt felelősséget vállalnak majd, akik meghatározzák a táborélmény minőségét.

Végeredményben pedig a megvalósuló Funside táborok mindennapjai, a stábtagok, a táborozók és szüleik visszajelzései mutatnak rá leginkább arra, hogy mekkora érték a jó csapat.

Ha jelentkeznél nyári táborinkba tanárnak, keresd a legjobbnyarimunka.hu-t!

 

Visszaugrás a navigációhoz