Tartalomjegyzék erről az oldalról:

November 20: A gyerekek világnapja

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

November 20: A gyerekek világnapja

Délutáni iskolánk is csatlakozik az UNICEF kezdeményezéséhez, amely az érvényben lévő gyermekjogokra játékos formában hívja fel a figyelmet.

November 20-a a Gyerekjogok Világnapja – 1989-ben ezen a napon írták alá az ENSZ gyermekjogi egyezményét, amely ma is érvényben van. Az UNICEF kezdeményezésére minden évben globális ünnepnek számít az egyezmény létrejötte, mely kimondja, hogy minden gyermeknek joga van a biztonsághoz, tiszta ivóvízhez, élelmiszerhez, orvosi ellátáshoz, az egyszeri és megismételhetetlen gyerekkorhoz.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Funside nemzetközi gyerektáborai, workshopjai és délutáni iskoláinak kurzusai mind olyan értékekre épülnek, amelyek egybecsengenek az ENSZ által elrendeltekkel. Bátran tervezzük meg foglalkozásainkat a Funside-módszer alapján, és remek érzés a visszajelzésekből új erőre kapni.

A gyermekévek mellett ugyanakkor kiemelten fontos, hogy járható legyen a felnőtté váláshoz vezető út is, így a felsoroltak mellett a fiataloknak ahhoz is joguk van, hogy információt kapjanak az életüket érintő fontos kérdésekről, elmondhassák a véleményüket, mi felnőttek pedig figyeljünk rájuk. Ez utóbbiak alapján hirdette meg az UNICEF a Gyerekhang kampányt – formát adva az ünneplésnek. Ezen a napon a gyerekek veszik át az irányítást a felnőttektől és hallatják a hangjukat az élet különböző területein.

Magyarország egyik legszórakoztatóbb és legmegbízhatóbb gyermekprogram-szervezőjeként a Funside is csatlakozik a kezdeményezéshez: idén november 20-án a Funside School óráin teremtünk lehetőséget a gyermekek véleményének szabad kinyilvánítására: játékos pontgyűjtő rendszerünket ezúttal a gyermekek kezelhetik, és ők értékelhetik ki tanáraik munkásságát. Az eredményeket a Funside School Újbuda Facebook oldalán osztjuk meg!

Ha Ön is szeretne többet tudni a Gyerekjogok világnapjáról és az UNICEF kampányáról, kattintson ide!

Címlapkép: Unicef

Visszaugrás a navigációhoz