Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Élménybeszámoló és fotók: Ilyen volt a 2016-os Funside Austria sítábor

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Élménybeszámoló és fotók: Ilyen volt a 2016-os Funside Austria sítábor

Harmadik alkalommal rendeztük meg Murauban a Funside sítáborát, ahol nyári táborozóinkkal és tanárainkkal síeltünk együtt – és most először bemutatkozott a snowboard szakág is!

Február 14-én vasárnap reggel indultunk el sítáborunk megszokott helyszínére, Murauba. Napsütésben vártuk táborozóink érkezését Budapesten, majd Győr felé vettük az irányt, ahol felszállt a csapat másik része is a buszra. Filmnézéssel, pihenéssel és sok-sok beszélgetéssel hamar elértük úti célunkat, ahol egy-két a helyszínre önállóan érkező táborozónk már nagyon várt minket. Miután elfoglaltuk a szobákat kezdetét vette a már megszokottnak mondható tábornyitó eseményünk, a popsi-tepsizés vagy, ahogy az osztrákok hívják „popo-rutschen”! Nagy örömünkre szolgált a friss, tapadós hó ezért egy rögtönzött hógolyó csatát sem tudtunk kihagyni. Vacsora után könnyed játék esttel készültünk fel a másnapi síelésre, és táborozóink megkapták egyedi Funside Austriás sisak-tartó zsákjukat!

Hétfőn a korai keltés után igyekeztünk elsőként felérni a Kreischberg hegyre, hogy a nap minden percét hasznosan ki tudjuk használni. A játékos, szórakoztató bemelegítés után csapatokra bomlottunk, a haladókat idén is Sasa vezette. A tavalyi sítáborból és a 2015-ös Funside Balatonról ismert Kálmán a kezdőket vette szárnyai alá. Szaki vezetésével, aki már több éve képezi balatoni csapatunk részét, kezdő snowboardosaink hamar megtanulták az alapokat. Idei egyetlen új csapattagunk Viki volt, aki a középhaladó csoportért volt felelős. A délután folyamán hatalmas pelyhekben kezdett el hullani a hó, a felvonóról a látvány csodaszép volt. A friss hóban élveztük a síelést. Az estét egy csoportos activity csatával zártuk le, ahol mindenki felhőtlenül jól érezte magát.

Kedden pár centi friss hóra ébredtünk, a hegytetőn pedig sütött a nap. Sajnos hamar felhők érkeztek, és leszállt a köd, azonban ez sem tartott minket vissza attól, hogy meghódítsuk Kreischberg pályáit. Kezdő síelőink már büszkén használták a csákányos felvonót, míg a haladó csoport lemerészkedett a fekete pályákon is. Este megmártóztunk a muraui uszodában, majd visszaérve a szállásra Eszter és András finom forró levessel szolgáltak ki minket. A kimerítő nap után, nem volt gond a takarodóval és mindenki örömmel zuhant álomba.

Szerdán 10 centiméter friss hóra ébredtünk, így boldogan vágtunk neki az utolsó teljes sí-napunknak. A gyönyörű havas táj lélegzetelállító volt, minden csoport kihozta a maximumot magából és készült a másnapi versenyre. Rengeteg videó készült a pár napban, amelyből a kiválasztott legjobb pillanatok levetítésre kerültek a szerdai búcsú esten. Finom forró csoki mellett, mindenki kiválaszthatta mit szeretne csinálni. A szokásos Dance Central párbaj idén is felülmúlhatatlanra sikerült, jobbnál jobb párosok produkcióit láthattuk. Emellett pedig társasozásra és pingpongozásra is volt lehetőség. Sajnos hamar elérkezett a takarodó ideje, így izgatottan vártuk az utolsó nap reggelét.

Csütörtökön miután mindenki indulásra készre összepakolt már, táborozóink nemenként és csoportonként mérhették össze tudásukat a szlalom pályán. Az idő kedvezett nekünk, hiszen az utolsó napra kisütött a nap is! A verseny után felszabadultan szabad csúszás következett, majd ebéd után a tavalyi évhez hasonlóan bevettük a Tubing (hófánk) csúszópályát. Hihetetlenül gyorsan telt el ez az idei 5 nap is, de a képek és a videók magukról beszélnek. A hét legnehezebb pillanatai idén is az utolsó, búcsúval eltelt percek voltak, de rendkívül hálásak vagyunk, hogy a nyári táborainkból visszatérő táborozóinkkal tölthettünk el egy újabb hetet télen is. Fantasztikus csapattal és hangulatban zártuk le a 3. Funside Austria Sítábort!

 

Visszaugrás a navigációhoz