Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Egyre izgalmasabb a játékos tudatosság #hellovilág

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Egyre izgalmasabb a játékos tudatosság #hellovilág

Egy héten belül közölt cikket délutáni iskolánkról a Forbes, az Index és a Femina is – napról-napra többen ismerik a Funside Schoolt!

Tetemes olvasóbázissal rendelkező sajtóorgánumok fedezték fel maguknak 21. századi délutáni iskolánkat, a gyermekeket a jövőre játékos profizmussal felkészítő Funside Schoolt! A világhírű Forbes magazin magyar kiadása mellett a honi online sajtó egyik zászlóshajója, az Index és a közel félmillió kedvelővel rendelkező Femina is írt a Funside-ról. Mindhárom médium az elmúlt héten írta meg alapítóink, Kittka Eszter és Kittka András közös történetének egy-egy részletét, így valóban kiemelt figyelem irányult az új tanévre immár két helyszínen készülő Funside Schoolra.

Forbes

Amerika legrégebbi és legismertebb üzleti magazinja 2013 óta kapható Magyarországon, ma pedig már online is elérhető. A leginkább az üzleti világ történéseinek utánajáró sajtóorgánum munkatársa G. Tóth Ilda személyesen is eljött nyílt óránkra, elsősorban ugyanakkor alapító házaspárunk történetére volt kíváncsi.

 „Nem csak azért találtuk ki, hogy délutánonként programozni és robotikára tanítjuk a gyerekeket, mert a szülők panaszkodnak az iskolai informatikaoktatás színvonala miatt. Ha ott minden rendben lenne, akkor is kell az oktatásban az innováció, az pedig nem az olyan behemót rendszerekben szokott megszületni, mint a közoktatás” – idézi Kittka Andrást a szerző, aki első sorban az idén már Óbudán is elérhető Funside Schoolról írt, illetve arról, hogy az új helyszínhez a szintén reformer házaspárnak titulált Halácsy Péter-Roszik Linda által kitalált Budapest Schoollal kötöttünk partneri kapcsolatot.

Ennek pedig a római-parti ingatlan megosztásán túl része a tudástranszfer is – derül ki a cikkhez megszólaltatott Halácsy Péter szavaiból: „Az is része az együttműködésnek, hogy a tanítóink tanulni tudnak a Funside-osoktól, hiszen ők már sok éve oktatnak programozást a gyerekeknek.”

„Franchise-rendszerben viszont nem szeretnénk kiadni a kezünkből a nevet, mert félünk, hogy ezzel a minőséget is kockáztatnánk” – idézi a cikk Kittka Esztert, akit kérdezve kiderült, hogy délutáni iskolánk volt az a nagyon komoly üzleti lépés, amely megkövetelte, hogy egész évben a Funside berkein belül dolgozzon, ma pedig már állandó 8 fős stáb munkálkodik a cégben.

Index

A magyar online média egyik legsokoldalúbb terméke bemutató jelleggel közölt cikket a Funside Schoolról, mint edukációs innovációról. Tóth Balázs cikkében a magyar közoktatás és a Funside délutáni iskolája közti kontraszt, főként az utóbbi fesztelen közege és élményalapúsága a fő téma.

„Az élményalapú oktatás ugyanakkor nem csak az élményről szól, a célt is szem előtt kell tartani, hogy a gyerekek eljussanak az igazi programozásig.” – idézi a szerző vezetőnket, Kittka Andrást.

Tóth Balázs le is vezeti írásában, hogy miként és mennyi idő alatt jutnak el terv szerint egyik szintről a másikra a Funside School diákjai, hogy mikor kezdik el használni a blokkalapú programozás helyett a szövegalapút. Mindeközben rátér egy mélyebben gyökerező problémára is délutáni iskolánk igazgatóját, Kittka Esztert kérdezve.

„A fő kihívás az, hogy a gyerekek megtanuljanak gondolkodni, merjék kipróbálni az ötleteket, sőt, hogy egyáltalán legyenek ötleteik. Nem az a baj, ha valaki esetleg visszahúzódó, hanem hogy a legtöbben nincsenek hozzászokva, hogy kérdeznek tőlük és lehet saját véleményük” – mesélt társalapítónk az egyik legnagyobb szakmai kihívásról. A szerző emellett külön kitér szülőknek szóló internetbiztonsági tanfolyamunkra és táborainkra is.  

Femina

A közel félmillió kedvelővel rendelkező online magazin a jövő kihívásaira kiélezett cikket közölt, melyben a 21. századi munkavállaláshoz szükséges készségek és képességek jutottak főszerephez. A Funside alapítóitól is idéző cikkben a 2017-es Világgazdasági Fórumon kulcsképességeknek titulált készségek megszerzéséhez a Funside School tanfolyamait ajánlja a szerző.

Ne maradj le a Funside legújabb híreiről, kövess minket honlapunk mellett Facebookon és Instagramon is!

Visszaugrás a navigációhoz