Tanévkezdési kisokos 2018/2019

Tanévkezdési kisokos 2018/2019

Ilyen a gördülékeny tanévkezdés: cikkünkben harmadik szemeszterünk tanrendjét, parkolási és kurzus pótlási információkat is összegzünk. 

Szeptember 17-én, hétfőn elindul 21. századi délutáni iskolánk második teljes tanéve, mi pedig minden segítséget megadunk ahhoz, hogy diákjaink és szüleik számára is könnyen menjen a tanévkezdés.

Órarend és a tanév rendje

A Funside School Újbuda 2018/2019-es őszi félévének órarendje a Gellért téri intézmény helyszínét bemutató oldalon és az egyes tanfolyam oldalakon is megtalálható, utóbbiak a menüsorból és a délutáni iskolánkat bemutató oldalról is elérhetőek. A 2018/2019-es tanév rendje ide kattintva tekinthető meg. 

Érkezés, hazaindulás és a helyszínnel kapcsolatos tudnivalók

Mikor érdemes érkezni? 

Hétköznapokon az adott nap legkorábban kezdődő foglalkozása előtt 30 perccel, hétvégente pedig 15 perccel nyit ki a Funside School, ami újbudai helyszínünkön hétfőtől péntekig 14:30-as, szombatonként 8:45-ös nyitást jelent. Délutáni iskolánk minden alkalommal a nap utolsó foglalkozását követően 15 perccel zárja kapuit – diákjaink hozzátartozói ezen időintervallumon belül érkezhetnek meg gyermekeikért. 

A Funside School tanulói csakis akkor hagyhatják el intézményünket egyedül, ha arra hozzátartozójuk a jelentkezési lapon megjelölve engedélyt adott. Amennyiben a jelentkezési lapon megjelöltek a tanév során változnának, úgy azt a szülők az ujbuda@funside.hu címre küldöt e-mailben jelezhetik.

Mivel érkezzek/hova parkoljak? 

Helyszínünk könnyen és gyorsan megközelíthető tömegközlekedési eszközökkel, hiszen közvetlenül a ház előtt áll meg a 4-es metró, a 7-es és 133E buszok, számos villamos (19, 41, 47, 47B, 48, 49, 56 és 56A), valamint a D11 és D12 dunai hajójáratok is. (Részletek)

Autóval érkezők számára az épületünk közvetlen szomszédságában található (a Budapesti Műszaki Egyetem és a Duna között elterülő) parkolót ajánljuk, ahol jelenleg még ingyenes a parkolás. Gyors ki- és beszállás esetén az épület Budafoki úti oldalát ajánljuk, ahol gyakran nagyobb eséllyel lehet helyet találni a délutáni órákban.

Mit kell hozni?  

A tanfolyamok során minden eszközt a Funside School biztosít! Informatika (programozás, robotika vagy digitális alapozó) órák esetében ugyanakkor tanulóink számára szükséges egy email-cím az online szoftverek használatához – programozás tanfolyam esetében például így tudják majd otthon is megnyitni órai munkájukat, ha megmutatni, finomítani,  vagy épp felhasználni szeretnék azokat. Amennyiben nincs a gyermeknek e-mail címe, úgy az első óra elején tanáraink segítségével létrehozunk egyet.

További fontos információ, hogy az iskola zavartalan működése és a szomszédokkal ápolt – mindenki számára egyaránt fontos – jó kapcsolat érdekében megkérünk mindenkit, hogy az épület közösségi terein a többi bérlő és a lakók megzavarása nélkül haladjanak át. Dohányozni a szülők és a kísérők számára az iskola egész területén, valamint az épület közösségi helységeiben is tilos (beleértve a folyosókat és a belső udvart). Megértésüket előre is köszönjük!

 

A tanfolyamok előrehaladásának nyomon követése

 

A n g o  l    k u r z u s o k 

Tájékoztató felület 
Minden csoportnak saját csoport blogja van, melyhez minden szülő e-mailben kap hozzáférést. A tanév során ezen a felületen osztjuk meg az opcionális otthoni gyakorlásra javasolt feladatokat, valamint az órai munkával kapcsolatos egyéb információkat.

Projektbemutatók
Angol csoportjaink esetében minden modul végén a témakört lezáró, 10-15 perces projektbemutatóra kerül sor, amelyre a szülőket is szeretettel várjuk! Minden projektbemutatóról az adott csoport online tájékoztató felületén tájékoztatjuk bővebben a szülőket. 

Gamifikációs felület
Az angol tanfolyamok során a #School nevű programot használjuk a tanulók órai munkájának játékos pontozására és annak nyomon követésére. A pontokat egy külön online felületen vezetjük, amelyet a csoportblogon is megosztunk. A pontszámokat a tanulók egy-egy, általában 4 alkalomból álló modul (témakör) alatt gyűjtik, majd az újabb modul kezdetével újraindul a pontozás is. Gamifikációs felületünkön a gyermek nevére kattintva az is láthatóvá válik, hogy a tanuló pontosan mire kapott pontokat az adott modul során.

Otthoni gyakorlás
Extra pontokat a tanáraink által a kurzusok során feladott, de opcionális extra otthoni feladatokkal lehet szerezni, melyeket az online tájékoztató felületen is megosztunk. 

 

I n f o r m a t i k a    k u r z u s o k

Tájékoztató felület
Minden csoportnak saját csoport blogja van, melyhez minden szülő e-mailben kap hozzáférést. A tanév során ezen a felületen osztjuk meg az opcionális otthoni gyakorlásra javasolt feladatokat, valamint az órai munkával kapcsolatos egyéb információkat.

Gamifikációs felület
Az informatika tanfolyamok során a ClassCraft nevű programot használjuk a tanulók órai munkájának játékos pontozására és a pontszámok nyomon követésére. A belépéshez csak meg kell nyitni a ClassCraft magyar nyelvű oldalát, majd a jobb felső sarokban a Játék indítása gombra kattintva szülőként (Parent) regisztrálni azzal egyedi kóddal, amelyet minden szülőnek e-mailben megküldünk. A felületen ezt követően láthatóvá válnak a csoport pontszámainak alakulása az egész félévre tekintve, hiszen tanulóink az egész félév folyamán folyamatosan gyűjtik a pontokat az órai aktivitásra és az otthoni gyakorlásra.

Otthoni gyakorlás (programozás és digitális alapozó órák) 
Extra pontokat az órán feladott – és az online tájékoztató felületen is megosztott – opcionális otthoni feladatokkal lehet szerezni! A tanfolyam során használt legtöbb platform (pl. a Scratch vagy a Scratch Junior) online működik, így az első órán létrehozott felhasználónévvel és jelszóval otthonról is bármikor elérhető!

Pótlások menete

Rugalmas pótlási rendszerünknek köszönhetően 4 alkalommal is lehetősége van diákjainknak, hogy egy elmulasztott órát teljes értékűen bepótoljanak. Erre az adott csoporttal azonos szintű és korosztályú, de másik időpontban meghirdetett csoport vagy csoportok valamelyikének óráján teremtünk lehetőséget. Fontos, hogy a pótlási szándékot minden esetben előre kell jelezni: legkésőbb 3 nappal a szülők által kinézett pótóra előtt. 

A csoportok a tananyag szempontjából szinkronban haladnak egymással, de az iskolai szünetek vagy nemzeti ünnepek miatt időnként előfordulhat egyhetes eltérés az egyes csoportok előrehaladása között. Mindezért fontos tudni, hogy minél előbb jelzi valaki a pótlási szándékot, annál nagyobb eséllyel tudunk neki segíteni.

A Funside School vezetői és egész oktatói csapata nevében sikeres félévet kívánunk, és köszönjük, hogy velünk tanulnak idén! Ha bármilyen kérdésük van, forduljanak hozzánk bizalommal!

Visszaugrás a navigációhoz