Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Scratch 3.0 premier az új tanévben!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Scratch 3.0 premier az új tanévben!

Tanulj programozást a világhírű MIT egyetemen fejlesztett és a Google által támogatott Scratch 3.0 platformon Magyarországon az elsők között, a Funside Schoolban!

A világ egyik – ha nem a – legnívósabb műszaki egyeteme, a cambridgei MIT által fejlesztett Scratch programozó szoftvernek 2019 januárjában debütál vadonatúj verziója, a Scratch 3.0, amely a Google támogatásával jön létre. A világszerte használt program megújulásának célja az volt, hogy a gyermekek a korábbiakhoz képest kibővített lehetőségekkel élhessenek kreativitásuk kibontakoztatásához, az animált történetek és játékok megosztásához, illetve kimunkáltabb és több eszköz kerül az oktatók kezébe is.

Az új verzió ennek megfelelően nem csak tucatnyi új karaktert, képet, hátteret vagy épp hangot vonultat fel, de már tableten is fut. Az új szín és hangkeverő segítségével még könnyebb formázni a szereplőket, a hangokat és a zenét is sőt, immár fizikai eszközök (Lego WeDo és Boost) és webszolgáltatás (Google Translate) is programozhatóak lesznek.

Nem véletlen, hogy 21. századi iskolánk rögtön lecsap a lehetőségre, és már a februárban kezdődő szemeszter során átállunk a legújabb verzióra. Ennek értelmében Magyarországon az elsők között lehet majd a Scratch 3.0-val programozást tanulni a Funside Schoolban!

Az új platform ráadásul még inkább felhasználóbarát lett, hiszen az összes támogatói tartalom megújult, így új Hogyan csináljam? videók, korszerűsített cselekménykártyák és oktatói útmutatók kerültek a programba, valamint tovább fejlődött a kreatív tananyag is, ez utóbbi a harvardi ScratchEd jóvoltából. Ugyanakkor a fejlesztők leszögezték, hogy a Scratch 3.0 továbbra is a világszerte ismert és megkedvelt program marad, amelyen továbbra is elérhetőek lesznek a már létező fiókok és projektek.

Érdekel a játékos programozás? Nézd meg ezen a linken, hogy milyen környezetben tanulhatnál a Funside Schoolban!

Forrás: Medium.com

Frissítés (2018. 08. 20.)

A Scratch 3 publikus változatának bemutatóját a készítők 2019 januárjára tolták, így iskolánkban történő bevezetése is a 2018/19-es tanév második félévére várható. Amint új információval tudunk szolgálni a témában, az olvasható lesz itt, valamint Facebook oldalunkon is!

 

 

 

Visszaugrás a navigációhoz