class="post-template-default single single-post postid-44203 single-format-standard post-sokgolos-robotfoci-meccs-a-funside-schoolban-ilyen-volt-a-kodolas-hete parent-category-funside-school parent-category-hirek parent-category-school-hirek school-main-style woocommerce-no-js tribe-no-js tribe-bar-is-disabled funside-school hirek school-hirek">
SCH28210

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Sokgólos robotfoci-meccs a Funside Schoolban – ilyen volt a Kódolás Hete

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Sokgólos robotfoci-meccs a Funside Schoolban – ilyen volt a Kódolás Hete

Gyerekek által irányított humanoid robotok fociztak egymás ellen a Kódolás Hetén résztvevő Funside Schoolban.

Először vett részt délutáni iskolánk a 2013-ban útjára indított európai programozási héten (EU Code Week, azaz Kódolás hete), melynek célja, hogy szórakoztató formában mutassa meg nagyobb csoportok számára, milyen előremutató és megkerülhetetlen tétel ma a digitális jártasság. Az alulról szerveződő, de Európában hamar széleskörűvé vált kezdeményezés részeként délutáni iskolánk humanoid robotja, a 16 szervomotor által irányított Edbot, és a robot hazai forgalmazójának, Balázs-Diáknak az azonos típusú versenyzője játszott egymás ellen.

A másfél órás program részeként a résztvevők két csapatra oszlottak, és egy órát külön készülve tanulták meg, hogyan lehet programparancsokkal győzelemre vezetni saját Edbotjukat egy robotfocimeccsen. A Funside táborozói és délutáni iskolájának tanulói tanáraik segítségével leprogramozták a különböző mozdulatsorokat, stratégiát találtak ki és még gólöröm koreográfiát is programoztak.

Az esemény csúcspontjaként megmérkőzött egymással a két mosolygós humanoid robot, és a gólgazdag mérkőzésen 4-1-re diadalmaskodott a Funside mezes Edbot. Nem maradt el azonban a visszavágás sem, hiszen a találkozó végén megrendezett büntetőpárbajban 4-0-ra győzött az Edbot mezes versenyző.

Edbot robotunkkal legközelebb workshop formájában lehet majd találkozni a Funside Schoolban, a tavaszi félév során! (Soron következő workshopjainkat itt lehet megtekinteni.)

Tekintse az esemény legjobb pillanatait Facebook galériánkban!

Visszaugrás a navigációhoz