Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Robotos élményekkel csaltunk mosolyt a gyerekek arcára a Múzeumok Éjszakáján

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Robotos élményekkel csaltunk mosolyt a gyerekek arcára a Múzeumok Éjszakáján

Robotos élményekkel csaltunk mosolyt a gyerekek arcára a Múzeumok Éjszakáján

LEGO WeDo robotika és programozás? Bizony, már ennek is helye van a Múzeumok Éjszakáján.

A hosszú évek óta sikerrel zajló Múzeumok Éjszakáján minden múzeum, kiállítás vagy épp képző intézmény azt mutatja be, amiben a legjobb: a Funside ezért Lego robotokkal érkezett a Magnet Ház által szervezett Múzeumok Éjszakája rendezvényre. A cél az volt, hogy ízelítőt adjon a gyerekeknek abból, hogy mit is jelent a programozás. Hogyan lehet elérni, hogy egy robot azt csinálja, amit mondunk neki, és hogyan is kell mondani azokat a bizonyos dolgokat? A Múzeumok Éjszakáján az általunk kigondolt versenyautós projekten párokban dolgoztak a gyerekek, és ahogy mindig, most is egy való életből vett problémát kellett lemodellezniük és megoldaniuk a robot megépítésével, illetve a tableten való . A gyerekek ez alkalommal versenyautó robotokat építettek, melyeket aztán a Lego saját platformján programozhattak: többek között a sebességet és a távolságmérő szenzort állították be az általuk ideálisnak gondolt mértékben. A versenyautók végül összecsaptak és kiderült melyik a leggyorsabb!

A robotika a most felnövekvő generáció mindennapjainak része lesz, ezért soha nem korai elkezdeni megismertetni őket az új technológiákkal, azzal a fajta gondolkodásmóddal, ami a programozáshoz kell – még akkor is, ha eszük ágában nincs informatikai pályára menni.

A Funside School délutáni iskolája segít ennek a gondolkozásmódnak az elsajátításában és nevetve, remek hangulatban tanulhatják meg a gyerekek azt, aminek a jövőben óriási hasznát fogják venni.Már elindult a jelentkezés a 2019 őszén induló robotika tanfolyamokra!

A robotika mellett a Magnet Ház még sok érdekes programmal készült erre a különleges éjszakára, az előadók között volt Mérő László és Spiró György, de megtudhattuk, hogy hogyan utazhatunk felesleges hulladéktermelés nélkül és miként fejthetjük meg az álmainkat.

Visszaugrás a navigációhoz