Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Iskolabezárás: jön a Home School, az oktatás nálunk folytatódik!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Iskolabezárás: jön a Home School, az oktatás nálunk folytatódik!

Iskolabezárás: jön a Home School, az oktatás nálunk folytatódik!
Az iskolák bezárásáról szóló kormányzati döntést várva – de attól függetlenül is – tanulóink egészségét elsődlegesen figyelembe véve, a hétfői naptól a Funside School minden helyszínén interaktív online távoktatást vezetünk be!

A kötelező iskolabezárás ideje alatt mi is zárva leszünk, de az oktatás “home school” rendszerben folytatódik: hétfőtől minden tanfolyamunk estében – a bezárások idejére – digitális oktatásra állunk át, így minden csoportunk a szünet alatt is zavartalanul tovább tud majd haladni! Bízunk benne, hogy ezzel hozzá tudunk járulni tanulóink otthon töltött napjainak megszínesítéséhez is, biztosítva ezzel azt is, hogy senki ne veszítse el eddigi munkájának eredményét és ne essen ki a fejlődésből!

Részletes intézkedéseink

1. Ideiglenes bezárás: felelősségünknek érezzük, hogy az iskolai bezárást magunkra is érvényesnek tekintsük – hozzájárulva ezzel a vírus terjedésének megfékezéséhez – ezért hétfőtől az intézkedések visszavonásáig délutáni iskoláink kapui is bezárnak.

2. Az oktatás folytatódik: óráinkat ezalatt is a megszokott időben fogják tartani tanáraink, az egyetlen különbség az lesz, hogy azt online, egy kifejezetten interaktív távoktatásra készült szoftveren keresztül fogjuk tartani (ez a GoToMeeting, amelynek használata tanulóink számára ingyenes).

3. Tananyagok: alapesetben minden csoport az ideiglenes időszakban is a rendes anyaggal és modulokkal halad majd tovább, ahogyan eddig is. Ez angol és programozás tanfolyamaink esetében minimális változtatások mellett megoldható. Tudjuk, hogy robotika csoportjaink esetében mindezt nehezebb kivitelezhető, éppen ezért számotokra egy külön, kifejezetten erre a célra készült oktatási programmal készülünk, amelyet már a jövő hét folyamán kipróbálhattok! Tanulóinknak nem lesz más dolga, mint online bejelentkezni az órára és tanáraink ott mindent el fognak mondani!

4. Technikai feltételek: az online oktatáshoz való csatlakozás rendkívül egyszerű, mindössze internetkapcsolatra és egy számítógépre van szükség (angol nyelvórák esetében tablet vagy okostelefon is elegendő). A szükséges, de egyszerű lépésekről egy rövid tájékoztatót is készítünk, amelyet egy külön emailben fogunk majd küldeni hétfőtől fokozatosan minden csoport számára, valamint elérhetőek lesznek majd a csoportblogokon (angolosok esetében) és a ClassCraft fiókokban is (programozás és robotika órák esetében)! Az órák előtt és alatt csapatunk telefonon is folyamatosan rendelkezésre áll majd, hogy azonnali technikai segítségnyújtást tudjunk biztosítani szükség esetén.

Így tehát mindenkit arra kérünk, hogy hétfőtől ne jöjjön órára, hanem az óra idejében várja tanáraink jelentkezését egy internettel rendelkező számítógép vagy okoseszköz előtt, ill. ha bármilyen kérdése van vagy segítségre van szüksége, nyugodtan keressen minket telefonszámainkon!

Egyéb programok: holnapi óráinkat és délutáni workshopunkat még megtartjuk, de jövő héttől egészen április végéig minden szombati workshopot egy későbbi időpontra halasztunk, amelyről minden érintettet külön is tájékoztatunk majd a jövő hét folyamán, valamint az új időpontok hamarosan weblapunkon is elérhetőek lesznek. A halasztások elképzelhető, hogy érintik majd a májusra tervezett nyelvvizsgákat is, de erről még később fogunk tájékoztatást nyújtani. Azért, hogy a távoktatásra való átállás zökkenőmentesen menjen, budapesti napközis táboraink jelentkezésének kezdetét elhalasztjuk március 25-re.

Addig is bármilyen kérdésetek vagy visszajelzésetek lenne, keressetek minket bizalommal!

Visszaugrás a navigációhoz