„Anya integess, hogy elinduljon!” – így teltek nyílt óráink

„Anya integess, hogy elinduljon!” – így teltek nyílt óráink

Idén ősszel már harmadik szemeszterét kezdi meg 21. századi délutáni iskolánk, a Funside School, amely az új tanév előtt is ingyenes nyílt órákkal várja az érdeklődőket.

A tavalyi esztendőt követően 2018 is mérföldkő a Funside School életében, hiszen a 2017-es alapítás után idén ősszel új helyszínnel bővült az ország első számú délutáni iskolája: immár Óbudán, a Római-parton is elérhetőek angol, programozás és robotika tanfolyamaink. A szeptember 17-i tanévkezdés előtt ingyenes nyílt órákon próbálhatják ki foglalkozásainkat az érdeklődők, egyúttal a gyakorlatban is megtapasztalhatják milyen az, amikor a tanulás élmény.

„Váltsunk most angolra!”

Délutáni iskolánk újdonsága, hogy idén ősztől már angol nyelven is elérhetőek programozás és robotika foglalkozásaink, ez pedig nem csak válasz a fogyasztói igényekre, hanem újabb fórum a szociális készségek fejlesztésére – nyertünk önigazolást Gellért téri nyílt óránkon.

Programozás óra során egy külföldi fiú ugyan angolul kapta az instrukciókat tanárunktól, kortársai mind magyarok voltak. Egy darabig ment minden testbeszéddel és tanári segédlettel, pár perccel később aztán az ezúttal hármas csoport egyik magyar tagja magától értetődő természetességgel angolra váltott és megkérte erre magyar csapattársát is. Ettől a pillanattól fogva senki nem érezte magát kívülállónak, és amikor mégis kommunikációs probléma adódott, mindig volt köztük egy fordító.  

„Hidd el, könnyű!”

Sokak számára hihetetlen, hogy 7 éves gyerekek 50 perc programozás után már olyan játékokat hoznak létre, amelyben egy macska egerekre vadászik, ha sikerrel jár megnő, ha pedig egy véletlenszerűen felbukkanó kutyába botlik, akkor csökken a testtérfogata… Volt olyan nagymama, aki nem is akarta magát kényelmetlen helyzetbe hozni, és nem tervezte megtekinteni unokája óra végi projektbemutatóját, aztán a gyermek megnyugtató szavaira – „Hidd el, könnyű!” – végül mégis beadta a derekát, hogy aztán még a lépcsőházban is erről beszélgessenek.

Játékaink mindeközben nem csak plasztikusak és emiatt könnyen érthetőek a gyermekek számára, de sokszor még a felnőtteknek is izgalmasak: az angol órán használt Kahoot-feladatok közben egy apuka épp letölteni készült saját telefonjára is az alkalmazást, hogy ő is részt vehessen a játékos gyakorlatban.

„Anya integess, hogy elinduljon!”  

Robotika tanfolyamunk kezdő foglalkozásain Lego WeDo robotokat építenek és programoznak be diákjaink, bemutató óránkon például egy mozgásérzékelő szenzorral felszerelt autót – csak szólni kellett anyának, és a kis négykerekű már el is indult felé…

Közben a szomszéd teremben még nem mindenki tudta, hogyan kell laptopot használni, így ők tableten tanultak a világhírű MIT egyetemen fejlesztett és a Google által támogatott platform, a Scratch kistestvérével, a Scratch Juniorral játékot programozni. Nem is mentek haza záráskor, de mi ezt nem bántuk.

Próbáld ki Te is, milyen úgy tanulni, hogy közben szórakozol és jelentkezz a számodra legmegfelelőbb tanfolyamra. Ha nem tudod még melyik illene hozzád a legjobban, próbáld ki foglalkozásinkat nyílt óráinkon az alábbi időpontok egyikén a Gellért téren, vagy a Római-parton!

Funside School Újbuda

Szeptember 11. kedd 18:00-19:00
Programozás
Angol
 
Szeptember 12. szerda 18:00-19:00
Programozás
Angol
 
Szeptember 14. péntek 18:00-19:00
Angol
Robotika
Programozás

Funside School Óbuda-Római

Szeptember 12. szerda 18:00-19:00
Programozás
Angol

Visszaugrás a navigációhoz