Kutatók Éjszakája a Funside Schoolban!

Kutatók Éjszakája a Funside Schoolban!

Újabb fórumon mutatkozik be délutáni iskolánk, amely először idén veszt rész a Kutatók Éjszakáján – 3 különböző foglalkozás pénteken és szombaton is!

Az Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudományt és a kutatói életpályát népszerűsíti, 2018-ban pedig először két napon át, szeptember 28-án és 29-én is lehetőség van bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

Az eseményen idén debütáló Funside Schoolban három különböző, fél órás blokkokban induló foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket, ráadásul a programsorozat mindkét napján.

A kilenc pontból álló Funside-módszerre épülő tanfolyamok között 2018 nyarán debütált egy kedves humanoid robot, az EdBot köré épülő kurzus, amelyből trükkökben gazdag ízelítőt kaphatnak vendégeink sőt, a programozó ismeretekkel rendelkezők, akár maguk is instruálhatják a 16 szervomotorral és távolságérzékelő szenzorral is rendelkező, komplex mozgásokra utasítható, díjnyertes robotot.

Szintén az idei nyáron került be a Funside kínálatába a KANO hardverprogramozó-tábor, melynek óráin a különböző kiegészítőkből és szenzorokból egyedileg felépülő digitális eszközökkel zenét alkothatnak, animációkat hozhatnak létre vagy akár játékokat is meghekkelhetnek a gyerekek. A Raspberry Pi-alapú mini-számítógéphez csatlakoztatható LED panel segítségével jól fejleszthető a kódolási készség, míg a mozgásérzékelővel a gyerekek saját játékukat irányíthatják!

Minecraft programozás foglalkozásunkon pedig a világhírű játék keretein túllépve vehetnek részt vendégeink programozó mini-küldetéseken. 

Az elsősorban 7-14 éveseknek szóló programjainkat úgy terveztük, hogy egyszerre többeknek is élvezhetőek legyenek, így minden vendégünk bátran érkezhet barátokkal, barátnőkkel, csapattársakkal, vagy épp testvérekkel. A Kutatók Éjszakáján ráadásul egy utolsó becsatlakozási lehetőséget is biztosítunk a szeptemberben elindult tanfolyamainkba.

Programjaink ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek – regisztrálni ide kattintva lehet.

Honlapunkon és Facebook oldalunkon minden további és friss információt megosztunk, így követőink nem csak a Funside híreivel, de a Kutatók Éjszakáján megrendezendő programokkal kapcsolatban is mindig naprakészek lehetnek.

Minden további program és információ a kétnapos eseményről a Kutatók Éjszakájának hivatalos honlapján található. 

Programjaink helyszíne:
Funside School – Szent Gellért tér 3. 

Programjaink időpontjai:
Szeptember 28. 19:00-21:00
Szeptember 29. 13:00-15:00

Visszaugrás a navigációhoz