KÖZLEMÉNY: A táborszervezők üdvözlik, hogy lehet táborozni idén nyáron

KÖZLEMÉNY: A táborszervezők üdvözlik, hogy lehet táborozni idén nyáron

A Funside, a PEOPLE TEAM Alapítvány és a Zoo Tábor közös közleménye; Budapest, 2020. 05. 14.

Táborszervezőkként üdvözöljük, hogy lehet idén nyári napközis táborokat tartani, és egyúttal várjuk a táborozásra vonatkozó részletes intézkedéseket, valamint az ottalvós táborokkal kapcsolatos döntéseket. A Funside, a PT és a Zoo Tábor vezető táborszervezők nyaranta együtt több mint 5000 gyermek táborozásáról gondoskodnak.

1. Üdvözöljük, hogy lehet napközis nyári táborokat tartani. A több hónapnyi otthon töltött idő után nagyon fontosnak tartjuk a szülők stresszmentes tehermentesítését úgy, hogy közben biztonságban tudhatják a táborokban gyermekeiket, akik újra élményekhez juthatnak és barátságokat köthetnek.

2. Kiemelten fontosnak tartjuk a gyerekek és a tanárok, táboroztatók maximális védelmét. Éppen ezért várjuk a táborokkal kapcsolatos részletes szabályozást is. Magunkra nézve addig is külön ajánlásokat fogalmazunk, amelyeket aztán közzé teszünk, hogy az ország bármely táborszervezője használhassa őket.

3. Azt gondoljuk, hogy a megfelelő intézkedések mellett ottalvós táborok megtartására is van esély idén nyáron, amennyiben ezt a járványügyi helyzet is megengedi. Várjuk, hogy erről is hamarosan döntés szülessen. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy az ottalvós táborok esetében az azok megtartásához szükséges előkészítő folyamatok még több időt vesznek igénybe, valamint a szülőknek is elengedhetetlen a tervezhetőség, ezért a gyerekek, szüleik és a táboroztatók érdekében bízunk a minél előbbi döntésben.

A táborszervezőkről

A Funside Balatonon és Budapesten szervez nyári ottalvós, illetve napközis gyermektáborokat 14. éve, összesen 24-féle témában.

A PEOPLE TEAM 30 éve szervez ottalvós és napközis élménytáborokat, az angol nyelvtanulástól kezdve a sporton keresztül egészen a robotikáig.

A Zoo Tábor a Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos tábora, amit a Játékmester Gyerekprogram szervez 17 éve.

Visszaugrás a navigációhoz