KÖZLEMÉNY: Hogy alakulnak a táborok idén nyáron?

KÖZLEMÉNY: Hogy alakulnak a táborok idén nyáron?

A koronavírus járvány tetőzésével és a korlátozó intézkedések beharangozott enyhítésével kapcsolatos friss információk alapján beszámolunk mindenről, amit jelenleg tudni lehet a 2020-as nyári táborokról.

A kormányzat által a járvány május elejére várt tetőzése – valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ friss tájékoztatása – nyomán a Funside-nál úgy látjuk, hogy megfelelő egészségügyi és higiéniai óvintézkedések és esetleges korlátozások mellett van rá esély, hogy táborozhassunk az idei iskolai szünetben, vagy legalább annak egy részében. Mi már felkészültünk: amennyiben azt a járvány enyhülését követően kialakuló helyzet és a hatósági szabályozások is megengedik, mi továbbra is a legjobb tábori programokat fogjuk elhozni nektek! Reméljük, hogy ezzel egy kicsit hozzá tudunk járulni a nyár vidám eltöltéséhez a több hónapnyi bezártság után, és így a közel 2000 tavalyi táborozónk – és bárki aki még szeretne csatlakozni hozzájuk – idén sem marad majd nyári tábor nélkül! (A legnagyobb táborszervezők várakozásiról bővebben az Index összeállításában lehet még olvasni, amelyben vezetőink is nyilatkoztak a jelenlegi helyzetről.)

Amennyiben lehet idén táborozni, úgy a táborok helyszínein különleges egészségügyi intézkedésekre is lehet számítani, amelyek részleteiről szintén a hatósági szabályok megjelenése után tudjuk majd tájékoztatni táborozóinkat.

Lejjebb nézzük külön-külön, hogy a jelenlegi információk alapján mire lehet számítani az egyes tábortípusokban!

Ottalvós táboraink: hatósági szabályozásra várva

A Funside Balaton táborban – ahol már februárban lezajlott a jelentkezés nagy része – továbbra is biztonságban van a helye minden olyan táborozónknak, aki elfogadta a járvány nyomán bevezetett rendkívüli részvételi feltételeket és fenntartotta a helyét. Jelenleg csak a hatósági bejelentésekre várunk: ahogy ígértük, legkésőbb június 1-ig mindenképpen megvárjuk a megfelelő döntéseket, de az utóbbi napok bejelentései – valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ fent említett tájékoztatása – nyomán nagyon valószínűnek tartjuk, hogy ezek a bejelentések még május folyamán meg fognak érkezni. Természetesen elképzelhetőnek tartjuk azt is, hogy különböző szabályok fognak vonatkozni az ottalvós és a napközis táborokra, ezért senkiben nem szeretnénk korai reményeket ébreszteni, de mi továbbra is bízunk abban, hogy lesz még 10. Amint végleges információkkal szolgálhatunk, nyomban tájékoztatjuk minden regisztrált táborozónkat!

A tábor fennmaradó helyeire a rendkívüli feltételek elfogadása mellett korábban még tartott a jelentkezés, de ezt jelenleg szüneteltetjük, amíg a végleges hatósági döntések meg nem születnek. Amennyiben a tábort meg lehet tartani, úgy először regisztrált táborozóinkkal vesszük fel a kapcsolatot, és ezt követően – amennyiben lesznek még elérhető helyek – fogjuk majd újra megnyitni a jelentkezést.

Napközis táboraink: elindul az elő-jelentkezés

A budapesti Funside táborokra eredetileg a megszokott módon márciusban, a balatoni jelentkezés után 3 héttel indult volna a jelentkezés. Ez azonban pont egybeesett a járvány magyarországi megjelenésével, így az el sem tudott indulni, majd határozatlan időre el is kellett halasztanunk. A legújabb információk nyomán most úgy döntöttünk, hogy május 6-án, szerdán délben elindítjuk az elő-jelentkezést a budapesti napközis táborokra, amely a regisztráció folyamatát hivatott meggyorsítani arra az esetre, ha lehet majd nyári táborokat tartani. Hogy működik az elő-jelentkezés? A részletes feltételek itt olvashatóak.

Az elő-jelentkezés a következő helyszínekre vonatkozik:

  • Újbuda: Funside napközis tábor a Villányi úton (5-11 éves korig)
  • Újbuda: Funside napközis tábor a Szent Gellért téren, a Funside School Újbuda helyszínén (7-14 éves korig)
  • Óbuda (új helyszín): Funside napközis tábor a Graphisoft Park területén (7-14 éves korig)
  • Buda (új helyszín): KIDI Camp by Funside napközis tábor a Margit-szigeten és a Funside School Buda helyszínén (6-12 éves korig)

Az összes helyszín részleteit folyamatosan töltjük fel weblapunkra, május 6-ig bezárólag minden információ elérhető lesz!

Visszaugrás a navigációhoz