term ID:
term ID HU:
$parentcategory_ID:0
$parentcategory_ID:

current_CAT_ID:14
current_CAT_ID_HU:14

child cat ID:
post ID:56127
prefixedcategory_
BUD
OptionID: 42881

GY.I.K

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket a táborral kapcsolatban, amelyeket itt nagyobb témakörökre bontva találhatnak meg!

 

Mit kell hozni a táborba

Mit kell hozni a táborba? – Gellért tér

 • A táborozáshoz szükséges nyilatkozatokat, amelyeket hétfő reggel kell leadni a táborvezetőnek.
 • Kényelmes, szellős ruhát a foglalkozásokhoz.
 • Fürdőruhát, úszósapkát, törölközőt, strandpapucsot az uszodai szabad programhoz.*
 • Sportokhoz zárt cipő, sportos, kényelmes ruha.
 • Tenisz foglalkozás esetén: táborozóknak rendelkezniük kell a teniszórákhoz szükséges felszereléssel (teniszütő, kinti tornacipő, sort vagy teniszszoknya, póló). A táborban különböző méretű gyermekteniszütőket díjmentesen biztosítunk.
 • Naptejet, kalapot vagy nyári sapkát.
 • Esőkabátot (rossz idő esetére)
 • Váltócipőt a benti sportprogramokhoz (rossz idő esetére)
 • Névvel ellátott kulacsot a szabadtéri programokhoz.

* A strandoláshoz szükséges felszerelést hétfőn érdemes behozni a táborba, hogy biztosan ne maradjon otthon. A további felszereléseket is a tábor területén lehet hagyni, nem szükséges minden nap magukkal cipelni.

Mit kell hozni a táborba? – Villányi út

 • A táborozáshoz szükséges nyilatkozatokat, amelyeket hétfő reggel kell leadni a táborvezetőnek.
 • Padel foglalkozás esetén: táborozóknak rendelkezniük kell az órához szükséges felszereléssel (padelütő, terembe való tornacipő, sort vagy teniszszoknya, póló). A táborban különböző méretű gyermekpadelütőt díjmentesen biztosítunk.
 • A kézműves táborhoz érdemes olyan játszós ruhában érkezni, amelyet nem sajnálnak, ha koszos lesz. Minden más szükséges eszközt biztosítunk.
 • Az angol, dráma, magyar mint idegen nyelv, LEGO: Movie Maker és robotika foglalkozásokhoz mindent biztosítunk.
 • Igény szerint lehet hozni váltóruhát, tisztálkodó szereket, papucsot, törölközőt.
 • Étkezésekhez és iváshoz mindent biztosítunk, érdemes hozni névvel ellátott kulacsot.

Mit kell hozni a táborba? – Lupa Beach

 • A táborozáshoz szükséges nyilatkozatokat, amelyeket hétfő reggel kell leadni a táborvezetőnek.
 • Baseball sapka, naptej, törölköző, váltóruha, legalább két szett fürdőruha, papucs szükséges, esetlegesen hajszárítót, fésűt.
 • Strandsportokhoz zárt cipő, sportos, kényelmes ruha.
 • Saját kulacsot, névvel ellátva.
 • Az anyanyelvi angol, SUP, Strand kreatív, wakeboard, vízísportok foglalkozásokhoz mindent biztosítunk.
 • Étkezésekhez mindent biztosítunk.

Érkezés és távozás

Mikor érdemes érkezni?

Villányi út, Gellért tér: A táborban minden reggel 8 órától fogadjuk a gyermekeket. A programokban való részvételhez 9 óráig célszerű megérkezni, Gellért téri táborban tenisz és sportfoglalkozás választása  esetén 8:15-ig, mivel akkor indulnak át sportpályákra a kísérőtanárral a táborozók.

Lupa Beach: A táborban minden reggel 8 órától fogadjuk a gyermekeket. A programokban való részvételhez 9 óráig célszerű megérkezni. Az ingyenes buszjárat 7:30-8:00 óra között indul majd el a Lupa-tóhoz. Bővebb információk ITT.

Mikortól lehet elhozni a gyermeket?

Délután 16:30 és 17:00 között rugalmasan lehet érkezni a gyermekekért, igény szerint 18 óráig biztosítunk ügyeletet, kivéve a Lupa Beach táborunkban. Kizárólag a jelentkezési lapon szereplő vagy külön írásban bejelentett személyek vihetik el a gyerekeket a táborból.

Ez egy napközis tábor?

Igen, egy turnus hétfőtől péntekig, reggel 8 órától délután 17 óráig tart. Kérésre tudunk ügyeletet biztosítani 18 óráig, kivéve a Lupa Beach táborunkban. A táborozó elszállásolására a Funside Budapest táborban nincs lehetőség, de amennyiben ottalvós tábort keresnek, úgy ajánljuk balatoni táborunkat, a Funside Balatont!

Elhagyják-e a táborozók a tábor területét a táborozás ideje alatt? – Villányi út

Villányi úti táborunk esetén minden foglalkozás a Premier Padel Park benti és kinti területén kerül megrendezésre, viszont sok szabadtéri programmal és játékkal készülnek Funside-os tanáraink a Feneketlen-tónál, a szomszédos parkban és a sportcsarnokban egyaránt. 

Elhagyják-e a táborozók a tábor területét a táborozás ideje alatt? – Gellért tér

Gellért téri táborunk esetén egyes foglalkozásaink (Tenisz, Sportok) és délutáni programjaink külsős helyszínen kerülnek megrendezésre, melyek gyalog vagy tömegközlekedéssel könnyen megközelíthetőek.

Hogyan működik a buszos utazás? – Lupa Beach

A jelentkezési lapon ki kell tölteni, hogy igénybe veszik-e a buszos utazást. Kérhetik csak oda vagy vissza útra, de akár oda-vissza útra is. A 2024-es buszos információk hamarosan frissülnek a honlapon!

Elhagyják-e a táborozók a tábor területét a táborozás ideje alatt? – Lupa Beach

A Funside Lupa Beach táborunk esetén minden program a Lupa-tó strandján kerül megrendezésre, így a táborozók a strand zárt területét egyszer sem hagyják el a táborozás folyamán a szülők érkezéséig.

Étkezés

Mi történik, ha a gyermekem ételallergiában szenved?

Megoldható speciális menü kérése a jelentkezési lapon. Az alábbi oldalon megtekintheti, hogy milyen speciális menüket tudunk és milyenek nem tudunk biztosítani. További információ itt.

Milyen étkezést biztosítanak a táborban? – Villányi út

Háromszori étkezés van a táborban és természetesen az egész nap folyamán innivalók és friss víz van kikészítve a gyerekek számára, de érdemes hozni névvel ellátott kulacsot. A napi háromszori étkezés mellett, minden nap biztosítunk friss gyümölcsöt is.

Milyen étkezést biztosítanak a táborban? – Gellért tér

A napi háromszori étkezést biztosítunk a táborban (lehetőség van speciális menü rendelésére is a leadott jelentkezési lapon megjelölt ételérzékenység esetén). Természetesen az egész nap folyamán innivalóval és friss vízzel kínáljuk a gyerekeket. A külsős, délutáni programokra pedig kérjük, hogy mindenki hozzon magával kulacsot, amit igény szerint újratöltünk.

Milyen étkezést biztosítanak a táborban? – Lupa Beach

Háromszori étkezés van a táborban és természetesen az egész nap folyamán innivalók és friss víz van kikészítve a gyerekek számára, de érdemes hozni névvel ellátott kulacsot is. A napi háromszori étkezés mellett, minden nap biztosítunk friss gyümölcsöt is.

Jelentkezés és részvételi feltételek

Honnan tudom, hogy bejutott-e a gyermek a választott táborba?

Az elküldött jelentkezést követően a rendszer automatikusan küld egy „jelentkezés feldolgozás alatt” tárgyú levelet, ami igazolja, hogy a jelentkezés beérkezett hozzánk. Ezután a jelentkezést legkésőbb 2 munkanapon belül feldolgozzuk, és küldünk egy e-mailes visszaigazolást a jelentkezésben megadott szülői email-címekre (a jelentkezéseket kollégáink minden esetben személyesen is átnézik). A hivatalos visszaigazoló levél mellett ekkor küldi ki a rendszer a tábor díjának befizetéséhez szükséges díjbekérőt is.

Nem tudom kitölteni a jelentkezési lapot, nem tudom kiválasztani a tábor fajtáját.

Valószínűleg az lehet a gond, hogy nem adták meg vagy véletlenül nem helyesen adták meg a gyermek születési dátumát. Amíg ez a mező nincs kitöltve, addig nem jelennek meg a korosztálynak megfelelően választható táborfajták.

Lemondási és visszatérítési feltételek

Mi történik, ha gyermekem a befizetést követően beteg lesz, és nem tud részt venni a táborban?

A turnus díjának 95%-os visszatérítésére a turnus kezdete előtt két héttel hétfőig jogosult (ez esetben egy 5%-os kezelési költség kerül levonásra a teljes tábordíjból). Ugyaneddig a dátumig a turnus – a szabad helyek függvényében – díjtalanul másik turnusra is cserélhető az adott nyáron belül (ilyen esetben levonásra nem kerül sor). Ezután a turnus kezdete előtti szerdán 17 óráig történő visszamondás esetén a turnus díjának 50%-os visszatérítésére van lehetőség, ezt követően visszatérítésre nincs mód. A lemondást mindig írásban kell megerősíteni (emailben a tabor@funside.hu vagy budapest@funside.hu címen); a visszatérítés a megerősítést követően 30 napon belül kerül visszautalásra az eredeti befizetőnek. Amennyiben a gyermek betegség miatt nem tud részt venni a táborban, úgy orvosi igazolás mellett lehetőség van az adott turnust – az adott nyáron belül, a szabad helyek függvényében – pótdíj nélkül másik turnusra cserélni, amennyiben azt az eredetileg befizetett turnust megelőző pénteken 15:00-ig írásban jelzik (emailben a tabor@funside.hu vagy a budapest@funside.hu címen) és az emailhez mellékelik az orvosi igazolást (utólag kiállított orvosi igazolást nem tudunk érvényesnek elfogadni).

Pénzügyek

Tudok SZÉP kártyával fizetni?

Budapesti táborainknál a turnus díja részben vagy teljes egészében SZÉP Kártyáról is fizethető. A SZÉP kártya zsebek összevonása után idéntől a szálláshely zsebről. A különböző bankok online rendszere másképp működik, így amennyiben nem biztos benne, hogy hogyan működik a SZÉP kártyával való fizetés, úgy érdemes felvenni a kapcsolatot az Ön SZÉP kártya szolgáltató bankjával. Kérdés esetén bátran keresse csapatunkat!

Bővebben a SZÉP kártyás fizetési lehetőségekről.

Van testvérkedvezmény?

Igen, budapesti helyszíneinken van lehetőség testvérkedvezmény igénybevételére. Árainkról bővebben itt tájékozódhatnak.

Hova utaljam el a tábor díját?

Az utalási adatokat a visszaigazoló levélben találják majd. Kérjük, utaláskor fokozottan figyeljenek a bankszámlaszámra, valamint a pontos díjbekérő sorszám megadására!

Honnan tudom, hogy beérkezett-e már a befizetésem?

A táborbefizetésről, részletfizetésről minden esetben küldünk egy visszaigazoló e-mailt. Amennyiben a befizetést követő pár napon belül ezt nem kapják meg, úgy kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk.

Meddig tudom befizetni a tábordíjat?

Fizetési határidőkről az alábbi oldalon tájékozódhat. 

Foglalkozások

Problémát jelent-e, ha a gyermek nem tanult korábban angolul vagy padelezni? – Villányi út

Egyáltalán nem, minden turnusban indul kezdő angol- és padelcsoportunk is.

Elmaradnak-e az edzések/foglalkozások eső esetén?

Villányi úti helyszínünkön fedett teniszcsarnokban minden időjárási körülmény esetén garantáltan megrendezésre kerülnek az edzések. Továbbá zárt helyiségekkel rendelkezünk, hogy rossz időjárás esetén is minden programot meg tudjunk tartani.

Gellért téri táborunk esetében minden délelőtti foglalkozás beltéren zajlik.

Lupa Beach-en található táborunkban eső esetén a foglalkozások megtartása másik időpontban megtartható (pl.: délután).

Elmaradnak-e a teniszedzések kánikula esetén? – Villányi út

A fedett teniszcsarnok kiváló szellőzéssel rendelkezik, valamint oldalról természetes fényt kap, így akkor is biztosítottak a kellemes körülmények a sportoláshoz, amikor kint kánikula van.

Hogyan osztják be a csoportokat? – Villányi út

Tenisz és angol foglalkozás esetén a csoportok beosztásánál figyelembe vesszük a tenisz- és nyelvtudást, valamint a gyermek korát is. Új táborozók esetén az angoltudás szintjét hétfő reggel mérjük fel. A tenisztudás szintjét az edzők állapítják meg, új táborozó esetén a turnus első napjának reggelén.

Mekkora csoportokban folynak a foglalkozások?

A csoportok mérete 4-7 fő, az átlagos csoportlétszám 5-6 fő. Minden 5 gyermekre jut egy tanár.

Baj-e, ha a gyermeknek nincs előképzettsége a választott foglalkozáson?

Egyáltalán nem, minden turnusban indulnak kezdő csoportok. Tanáraink ilyenkor fokozottan figyelnek a gyermek haladására.

A gyermekemnek napallergiája van / könnyen leég a napon. Milyen megoldást kínálnak erre?

Lupa Beachen igyekszünk minél jobban vádeni a gyerkőcöket a napsugárzás elől (rendszeres naptej használat, kiemelt figyelem vízfogyasztásra), azonban a helyszín adottsága, hogy a táborozók nagyon sok időt töltenek a szabadban. A táborozók rendelkezésére áll árnyékos Funside hajó is.

Villányi úti helyszinünkön az padeledzések, kézműves és angol foglalkozásaink fedett csarnokban zajlanak. 

Gellért téri helyszinünkön is kiemelt figyelmet biztosítunk a gyermekek védelmére (rendszeres naptej használat, kiemelt figyelem vízfogyasztásra)  azonban helyszíni adottság, hogy a SUP, Strandsportok és Tenisz órák a szabadban lesznek megtartva.

Programok

Korhatárok

Hogyan készüljek a Funside Mini foglalkozásra? (5-6 éves korig) – Villányi út

A táborban való részvételhez elengedhetetlen, hogy teljesüljenek az alábbi feltételek:
– a gyermek önállóan használja a mosdót, személyes higiéniájáról gondoskodik,
– önállóan étkezik,
– önállóan öltözik,

– a legfontosabb, hogy magyarul vagy angolul társalgási szinten beszélni hajlandó legyen viszonylag ismeretlenekkel (azaz tanárainkkal és a többi gyerekkel a táborban). Ez azért fontos, hogy személyesen tudjuk megnyugtatni, megvigasztalni, indokolt esetben külön foglalkoztatni, játszani vele, ha szükséges. Tudjon társaival kommunikálni, hogy hamar beilleszkedjen a közösségbe és felszabadultan töltse velünk napjait.

Tapasztalataink szerint a kisebb gyerekek hamar elfáradnak, így kérjük a szülőket, hogy a gyermekek ne érkezzenek túl korán, és ne ők maradjanak utolsónak, akiket hazavisznek.

A javasolt érkezés kisebb gyerekek esetében 8:45 – 9:00 között, a távozás javasolt időpontja pedig 16:30 – 16:45. Emellett javasoljuk az esti korai lefekvést, hogy a gyermek kellően ki tudja pihenni magát a következő napra.  

Nemzetközi tábor

Mit jelent, hogy a tábor hivatalos nyelve a magyar és az angol? – Villányi út

A Funside táborai a nagy nemzetközi érdeklődésre való tekintettel teljesen kétnyelvűvé változtak. Minden programot magyarul és angolul is ismertetünk, valamint minden kiírást lefordítunk angolra is. Fontos, hogy minden külföldi táborozónknak vagy magyarul, vagy angolul kell tudnia egy olyan alap szinten kommunikálni, hogy ha bármi problémája van, azt meg tudja beszélni az animátorokkal, megértse a szabályokat, programokat és tökéletesen otthon és biztonságban érezhesse magát a tábor ideje alatt. A választott foglalkozásokra kitérve: a nyelvórákon a tanár mindig az adott nyelven kommunikál, tehát az angol órán angolul. A többi foglalkozás kétnyelvű, például egy tenisz csoportban az edző magyarul és angolul is elmagyarázza a feladatot, játékot.

Figyelem! Gellért téri táborunk egynyelvű, ott csak olyan táborozó vehet részt, aki a magyar nyelvet legalább kommunikációs szinten beszéli.

 

Nem találta meg a választ kérdésére? Keressen minket bizalommal!

Visszaugrás a navigációhoz