Táborok és programok

Funside Austria sítábor

Funside Austria sítábor

Táborozz télen is a Funside csapatával!

2017-ben már negyedik alkalommal, változatlan helyszínen rendezzük meg a Funside Austria sítábort, ahol együtt síelhetnek a Funside Balaton vagy Funside Budapest táborokban megismert barátok! Az oktatáson kívül élménygazdag szabadidős programok várnak rád a két évvel ezelőtti Freestyle Sí- és Snowboard-világbajnokság helyszínén, a muraui Kreischberg pályán. Balatoni táboraink szervezőcsapata garantálja a Funside-tól megszokott hangulatot és minőséget. Csapatunk részben a korábbi évek síoktatóiból, részben a nyári táborok során megismert tanárokból áll, önként vállalt belső szabályainknak megfelelően pedig ezúttal is minden 5-6 táborozóra jut egy felnőtt a turnus során. Táborunkat ezúttal is a síszezon kiemelt időszakában, február közepén tartjuk, hogy ezúttal is kiváló hó fogadjon minket a jól ismert pályákon!

Jelentkezőknek

A táborba jelentkezhetnek Funside Balaton vagy Budapest vagy Austria táborozók és Funside egyesületi tagok, valamint Funside Alumni tagok.

Táboraink 2017-ben

A turnus időpontja:

Napi oktatás:

A tábor korhatára:

Az oktatás nyelve:

  • 2017. 02. 18-22.*
  • 2 x 2 óra
  • 10-18
 * 5 nap / 4 éj (4 sínap) Bővebben: Oktatás Bővebben: Korhatárok Idén csak magyarul választható.

Sítábor

Sítábor
  • szintek:
  • kezdőtől haladóig

Snowboard-tábor *

Snowboard-tábor
  • szintek:
  • kezdőtől haladóig *

* A snowboard-oktatás csak a megfelelő létszám elérése esetén indul (szintenként 6 fős létszám megléte szükséges). Haladó snowboardosok oktatás nélkül, a haladó sícsoport felügyelete mellet is csatlakozhatnak a csoporthoz.

Napi bontás 2017

A sítábor szombattól szerdáig tart. Az első nap az odaúttal indul: akik busszal utaznak velünk, azok számára vasárnap reggel lesz találkozó Budapesten, majd kora délután érkezünk meg a szállásra. A délutáni kipakolást követően a helyszínen rendezünk izgalmas tábornyitó programokat, hogy összeismerkedhessen az egész táborozó csapat. Hétfőn reggel indulunk először a pályákra, majd a következő napok folyamán napi 2×2 óra oktatás, sok felügyelt, csoportos szabad síelés, hütte ebéd, valamint minden nap valami más esti program várja táborozóinkat. A negyedik sínapon mindenki összemérheti tudását a saját csoportjának tagjaival a turnusvégi versenyen a hazaindulás előtt, amely a busszal utazók számára csütörtökön este lesz.

A turnus programja (2017. 02. 18-22.)

Kattints a táblázatra nagyobb felbontásért!

Programok

napi_bontas_2016_jav
Síoktatás

Oktatás és szabad sí

Síverseny

Szlalom verseny

Tubing

Tubing

Uszoda

Esti fürdőzés

Szánkózás

Szánkózás

Játék est

Játék est

Bögre

És még sok minden más…

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Sípálya

A magyar síelők által régóta kedvelt murai sírégió legnagyobb hegye, a Kreischberg nem csak a Snowboard és Sí Magyar Bajnokság állandó helyszíne, hanem 2015-ben a FIS Freestyle Sí- és Snowboard-világbajnokságot is itt rendezték meg. A Budapesttől kevesebb, mint 500 km-re fekvő Kreischberg családias, könnyen átlátható pályarendszere mindenféle nehézségű pályákat tartogat számunkra. Bővebben…

Szállás

A korábbi táborok után jó szívvel térünk vissza törzshelyünkre, a Zechnerhof panzióba. Ez a két épületből álló, hagyományos stílusú osztrák családi panzió a sípályához közeli fekvésével, szép szobáival és barátságos hangulatával nyert meg minket. A szobák és apartmanok vegyes elrendezésűek: vannak 2, 3, 4 és 5 ágyas szobák, de vannak 2×4 ágyas apartmanok is. Van olyan szoba, ahol csak szimpla ágyak, van ahol emeletes ágyak várnak minket. Minden szoba vagy apartman külön, igényes fürdőszobával is rendelkezik. Bővebben…

Étkezés

A szálláshoz – a tábor díjában – félpanzió tartozik, amely házias büféreggelit, valamint levest, főételt és desszertet tartalmazó háromfogásos osztrák vacsorát takar. Mindezt a panzió főépületében található étteremben tálaljuk. Ebéd vásárlására két lehetőség van: lehet saját költőpénzből vásárolni a sípálya önkiszolgáló hüttéjében, vagy opcionálisan rendelhető előre szervezett, hütte ebéd menü is, amelyet csoportosan fogyasztunk el a Kreischberg legnagyobb éttermének számunkra lefoglalt különtermében. Az ebéd menüt a jelentkezéskor lehet kérni. (A korábbi évek tapasztalata, hogy táborozóink döntő többsége a hütte menüt választja.)

Utazás

Jó minőségű, modern és kényelmes busszal utazunk a szállásra február 18-án, szombaton reggel, majd kora délután érkezünk meg Murauba. A busz végig velünk marad a helyszínen: ezzel utazunk minden nap a pályára és vissza (egy irányba 2 km), az utolsó napon (február 22., szerda) pedig a síelést követően indulunk haza és este érkezünk meg Budapestre (találkozó: budaörsi Tesco parkoló). Fel- és leszállásra Budapesten kívül még Győrben (a Metro áruház parkolójában) van lehetőség (ez irányú igényt kérjük a jelentkezési lapon jelezzék). Buszos utazás helyett egyéni utazást is lehet választani: ez esetben vasárnap délután 3-ig kell megérkezni a helyszínre.

Egyéb kényelmi szolgáltatások

Sí- vagy snowboard-kölcsönzés

Ha bérlésére vagy szervizelésre van szükséged, azt intézheted egyénileg is, de a jelentkezést követően – a visszaigazoló emailben – kapsz majd egy kuponkódot is, amellyel a Funside Austria sítábor résztvevői Budapesten, a Széll Kálmán téren található Alpesi Club síkölcsönzőkben 20% kedvezménnyel bérelhetnek lécet, bakancsot, botot, snowboardot vagy sisakot – minden mást mi intézünk, így elég kiválasztani és kifizetni a megfelelő felszerelést, majd mindez ott fog várni téged a busznál induláskor, a tábor után pedig mi visszajuttatjuk a kölcsönzőbe helyetted! A kedvezmény a saját felszerelés szervizelésére (pl. waxolás, élezés, cipő beállítás) is érvényes. További részletek…

Síbiztosítás

Síbiztosítás önállóan is köthető vagy választhat az Uniqa csoportos biztosítási formái közül, amelyet 10-20% kedvezménnyel vehetnek igénybe a Funside Austria sítábor résztvevői. Ehhez csupán jelezni kell a szándékot a jelentkezési lapon – minden mást mi intézünk! Fontos: a táborozáshoz az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártya (erről bővebben itt olvashat) kiváltása és síbiztosítás megkötése is szükséges és kötelező! (Miért fontos mind a kettővel rendelkezni, ha síelni megyünk?) A síelés vagy snowboardozás során sisak használata kötelező! Biztosítási díjak és részletek: hamarosan!

Családi síelés

Amennyiben a tábor ideje alatt a szülők is Murauban szeretnének síelni, úgy számos színvonalas szállás közül választhatnak. Mi a Club Appartement-Hotel am Kreischberg apartmanszállót ajánljuk (bővebben…). A szállodában magyarul beszélő recepció várja az érdeklődőket. (A tábori szálláshelyen a tábor idejére nem lehet szállást foglalni!)

Így telt a tábor 2016-ban

Képek és élménybeszámoló: kattints ide! Videónk a tavalyi táborból:

Korábbi videók: 2015-ös táborunk videója itt található! Képek és élménybeszámoló 2015-ből: kattints ide!

 

Árak és határidők

Jelentkezés kezdete: a jelentkezés 2016. október 26-án, szerdán 17 órakor indul online jelentkezési lapunkon keresztül. (Emlékeztetőt kérek!)

Jelentkezési határidő: a jelentkezés lezárult!

A tábor díja 2017-ben: 18 éves korig, csoportos buszos utazás esetén és teljes ellátással 450 Euró. 18 éves kor fölött (Funside Alumni tagok esetében), csoportos buszos utazás esetén és teljes ellátással 492 Euró. Bővebben a költségekről…

Befizetés: a tábor díjának első 50%-át legkésőbb 2016. december 9-ig kell befizetni. A második 50%-ot 2017. január 15-ig kell befizetni.
Pin It