Robotika napközis nyári tábor

A LEGO Education WeDo 2.0 robotika platformjára épülő foglalkozásunk táborozóinkat játszva vezeti be a programozás világába, miközben fejleszti a problémamegoldást és a konstruktív csapatmunkához szükséges készségeket. 

Alapinformációk

Tábor típusa: Napközis nyári tábor
Foglalkozás nyelve: Magyar és angol Bővebben...
Turnusok: 1., 2., 3., 6., 7., 9. és 10. turnusban Bővebben...
Nyitvatartás: 8-17 óráig (érkezés 8-9 óra között; a programok vége: 16-17 óra között)
Helyszín: Flamenco Teniszcsarnok Bővebben...
Korhatár: 7-12 éves korig
Oktatás: 5-10 fős csoportokban
Programok: 8 fős csoportokban Bővebben...
Gyermek-tanár arány: 5 táborozóra jut 1 tanár Bővebben...
Étkezés: Háromszori étkezés, speciális menü rendelhető Bővebben...
Utalványok: SZÉP kártya felhasználható Bővebben...
Jelentkezés menete: Online vagy budapesti központunkban Bővebben...

Napirend

A Funside Budapest nemzetközi napközis táborban naponta 4 foglalkozást tartunk. A robotika táborban naponta 2 óra robotika, 2 pedig programozás, angol, tenisz, kézműves vagy magyar mint idegen nyelv óra lehet, amely tetszés szerint választható ki a jelentkezéskor. A foglalkozásokon kívül nagyon sok játékot, versenyt, vetélkedőt, sportos és jelmezes játékot is szervezünk a teniszcentrum kerthelyiségében és zárt területein, hogy az egész nap vidáman teljen (bővebben lejjebb). A hét folyamán tanáraink sok fényképet is készítenek, amelyeket a turnus végén táborozóink hazavihetnek magukkal egy ajándék fotó CD formájában, így örök emlék maradhat ez a hét minden táborozónk számára!
Más robotika táborainkFunside robotika tábor a Balatonon

Oktatás

A foglalkozások során a gyermekek párokban dolgoznak a LEGO Education kifejezetten természettudományi oktatásra kidolgozott WeDo 2.0 robotprogramozási szettjeivel. Miden páros kézhez kap egy megegyező készletet, amelyben a LEGO elemek mellett olyan speciális alkatrészek is szerepelnek, mint egy miniszámítógép, motor és különböző bemeneti jelek mérésére alkalmas szenzorok. A készlet mellé minden páros kap egy tabletet is, amelyen a programozáshoz szükséges applikáció található. A projektek során a gyerekek robotokat állítanak össze megadott instrukciók alapján, majd a tablet segítségével beprogramozzák őket és ezzel a valódi életből vett problémákat oldanak meg. A LEGO Education kifejezetten a játékos tanulásra épít, amely a Funside egyik fő oktatási elve is. A robotika tábort nagyon ajánljuk azoknak a gyermekeknek is, akiket érdekel a technika világa, de korábban még sosem foglalkoztak programozással. Foglalkozásunk kiváló alapot nyújthat tanulóinknak a 2017 őszén induló robotika és programozó tanfolyamainkhoz is! 

Videók

További videókért kattints a YouTube doboz bal felső sarkába vagy ide!

A foglalkozásnak három célja van:

1. A gyermekek bevezetése az algoritmikus gondolkodásba: a robotika foglalkozásokon a gyermekek úgy ismerkedhetnek meg a programozás alapjaival, hogy közben még nem kell valódi programozási nyelveket ismerniük. Az órák során a WeDo saját szoftverében blokk-alapú programozást használnak, amely a szavakból és kifejezésekből álló kódnyelvek helyett grafikus szimbólum alapú intuitív programozással vezeti be a gyermekeket az informatika világába. Táborozóink így megismerkedhetnek azzal az ökoszisztémával is, amelyet a Funside programozó tábor, valamint a 2017 őszén induló programozó kurzusaink óráin is használunk majd.
2. Kézzelfogható eredmény: az informatika órákkal szemben a robotika foglalkozások során munkájuknak fizikailag is látható, kézzelfogható eredménye van, így a kisebb gyermekek a tanulás során maguk is láthatják mit hoztak létre, amely sikerélményhez vezet. Ez kiváló bevezetést jelent az informatikai gondolkodásba, mielőtt elmerülnének a programozás absztraktabb világában.
3. Csoportmunka és gyakorlatias tanulás: a hét folyamán a vezetett projektektől fokozatosan jutunk el a nagyobb kreativitást igénylő, önálló megoldások kidolgozását elősegítő feladatokig. Ezalatt táborozóink a páros projektmunka révén megtanulhatnak csapatban dolgozni és konstruktívan kommunikálni, valamint a gyakorlati munka során fejlődhet a problémamegoldó képességük is.

Játékok és szabadidős programok

Játékok és versenyekPing pongArcfestés
Foci, kosárlabdaJelmezes játékokCsocsó
Angolos társasjátékok
TrambulinHeti program...

Összes lehetséges táborkombináció Budapesten

Angol-tenisz táborAngol-kézműves táborTenisz-kézműves tábor
Magyar mint idegen nyelv-tenisz táborMagyar mint idegen nyelv-kézműves táborAngol-robotika tábor
Magyar mint idegen nyelv-robotika táborKézműves-robotika táborTenisz-robotika tábor
Angol-programozás táborTenisz-programozás táborKézműves-programozás tábor
Magyar mint idegen nyelv-programozás táborProgramozás-robotika tábor
Bővebben a táborok kombinálásáról...

  • Jelentkezés

    Jelentkezési határidő: minden táborunkra csak korlátozott számban érhetőek el helyek, amelyeket jelentkezési sorrendben töltünk fel. Jelentkezz minél korábban, hogy biztosítsd a helyedet a választott táborban! A jelentkezés 2017. február 15-én, szerdán indul.
  • Ár:
    41.000 Ft
    Bővebben az árakról és utalványokról...